Política

L’advocat general del Tribunal de la UE diu que Londres pot paralitzar unilateralment el Brexit

Tot i que les seves opinions no són vinculants, s’acostuma a fer cas d’elles

El Regne Unit pot paralitzar unilateralment el Brexit, segons l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En resposta a una demanda de diversos diputats del parlament escocès, el lletrat opina que els 27 no poden forçar la sortida dels britànics si Londres decideix fer marxa enrere de manera unilateral. En concret, argumenta que l’article 50 dels tractats europeus, que preveu el mecanisme per abandonar la UE, pot ser “revocat unilateralment” per l’estat que ha exigit la seva activació. La condició per poder fer aquest pas seria que no s’hagués arribat a la data final del procés.

De fet, l’advocat general alerta que, si no, es corre el risc que un membre de la UE abandoni el bloc en contra de la seva voluntat. Ara els magistrats de l’alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir si subscriuen la posició de l’advocat general o n’adopten una altra. L’opinió de l’advocat general no és vinculant, però normalment s’acostuma de fer cas de les seves opinions.

Els 27 estats membres i el govern de Theresa May van arribar a un principi d’acord sobre el Brexit a finals de novembre, però el parlament britànic encara ha de votar sobre el text l’11 de desembre. La sortida oficial del Regne Unit està prevista per al 29 de març del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia