Política

El govern espanyol prepara “mesures de reacció” contra l’actuació dels CDR i la manca de resposta dels Mossos

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura: “L’executiu està estudiant tota la capacitat de resposta que tenim”

“No es poden tallar vies, no es pot impedir la lliure circulació de bens i persones per cap actuació”, apunta

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dilluns que el seu executiu prepara des d’aquest diumenge a la nit “mesures de reacció” a les actuacions dels CDR i la manca d’actuació per part dels Mossos. Segons Calvo, tot plegat tindrà “conseqüències” i “una resposta per part del govern” espanyol. La vicepresidenta ha afirmat que seran mesures dins de les “competències que té el govern d’Espanya” que de moment -ha dit- no passen per cap aplicació del 155. “El govern està estudiant tota la capacitat de resposta que tenim en la via administrativa, a totes les possibles”, ha assegurat a la premsa abans d’assistir a un acte a la Capitania General de Sevilla. Calvo ha advertit que les manifestacions de Torra sobre la via eslovena també produiran una reacció, perquè “ha de saber que estem en una democràcia on les coses tenen conseqüències”.

La vicepresidenta ha acusat el Govern de manca de diligència per motius polítics. “El president de la Generalitat no es pot inhibir quan passen actuacions que provoquen intranquil·litat a la seva ciutadania perquè la seva principal obligació a Catalunya com a autoritat de l’Estat és el manteniment de la seguretat i la convivència”, ha dit.

Per aquest motiu ha advertit que el seu executiu “adoptarà mesures en el marc de les competències i de l’Estat de dret perquè el que va passar ahir tingui conseqüències i “no pugui passar mai més”. “No es poden tallar vies, no es pot impedir la lliure circulació de bens i persones per cap actuació i menys per inhibició de les Forces de Seguretat i en aquest cas de les que depenen de la Generalitat”, ha sentenciat.

Segons Calvo, Torra “ha de saber que està a Catalunya per governar per a tothom, establir seguretat i tranquil·litat en la convivència, i no per generar tot el contrari”, de manera que “des del govern d’Espanya donarem resposta en el marc legal i constitucional del que disposem perquè això d’ahir és inadmissible i tindrà conseqüències”.

No ha volgut parlar de l’aplicació del 155 –tal com li demanen PP i Cs- perquè aquesta “és l’última mesura a la que cal arribar”. “L’Estat de dret estableix situacions de resposta que són les que el govern en aquest moment contempla”, ha dit.

“És evident que ahir Torra va creuar en el terreny especulatiu una línia d’irresponsabilitat absoluta” perquè parla “d’una situació que va deixar morts, ferits” i “va dibuixar una línia inacceptable”, ha afirmat Calvo abans d’assegurar que la democràcia espanyola és “una de les millors del món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona