Política

frança

Calma en la desena marxa dels indignats

El moviment dels armilles grogues va realitzar, ahir, la seva desena jornada de protestes arreu de França –la primera des que el president, Emmanuel Macron, llancés la iniciativa dels debats populars per recollir les reivindicacions dels indignats– sense que es registressin incidents majors.

A Tolosa de Llenguadoc hi va haver una participació rècord, amb 10.000 manifestants. A París, per primera vegada des dels inicis de la mobilització social, ara fa dos mesos, la manifestació, que va aplegar unes 7.000 persones, va transcórrer seguint un recorregut preestablert i sense enfrontaments. La marxa es va produir en calma, però un cop dissolta, les forces de l’ordre van fer ús de gasos lacrimògens i de canons d’aigua contra manifestants que llançaven pedres i ampolles. Els organitzadors de la manifestació havien convidat els participants a portar una flor o una espelma en homenatge a les persones mortes o ferides en el marc de la mobilització des del seu inici, el 17 de novembre. En total, deu persones –comptant tant el bàndol dels manifestants com de les forces de l’ordre– han mort en aquesta protesta i més de 2.000 han resultat ferides. La mobilització d’ahir va tenir lloc en plena polèmica per la utilització pels agents de policia dels anomenats llançadors de bales de defensa. L’ús d’aquestes armes ha provocat un elevat nombre de ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia