Política

JxCat, sobre les peticions d’aplicar el 155: “Prou! Que deixin en pau Catalunya”

Eduard Pujol insisteix que és “importantíssim” que la societat europea “s’amari de la injustícia” del judici al Suprem

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament pregunta a Pedro Sánchez què està disposat a fer pel diàleg amb Catalunya

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha afirmat aquest diumenge que és un “disbarat enorme” que la política espanyola reivindiqui “amb lleugeresa” que es torni a aplicar el 155. “Que deixin en pau Catalunya, que ens deixin en pau a les nostres llibertats i drets, que no juguin amb un artefacte que ens fa fet mol mal. Prou!”, ha exigit en declaracions als mitjans des de Brussel·les, on el grup parlamentari es reuneix amb l’expresident Carles Puigdemont.

D’altra banda, el portaveu adjunt de JxCat ha exigit que els presos citats a declarar a la comissió del 155 puguin fer-ho “de manera telemàtica o presencial” i ha apuntat que si el Suprem no els ho permet serà una “nova estafa a la democràcia”.

“Els deixaran complir amb una obligació que tenen com a citats en aquesta comissió? Els permetran exercir un dret que tenen com a ciutadans per explicar-se?”, s’ha preguntat Pujol, que ha indicat que “seria escandalós” que no compareguessin. En aquest sentit, ha assegurat, espera que la justícia espanyola tracti el Parlament com una institució “amb tots els seus drets”.

Pujol també ha destacat que és “importantíssim” que el judici al Suprem s’internacionalitzi i la societat europea “s’amari” de la “injustícia” d’un judici “polític”.

“Aquest no és un conflicte judicial, encara que alguns hagin portat amb tota la convicció aquest problema a la judicatura, a un Estat arbitrari que ho ha demostrat àmpliament els últims mesos”, ha considerat.

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament ha preguntat també al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, què està disposat a fer en el diàleg amb Catalunya si vol que el partit independentista doni suport als pressupostos generals de 2019.

“Aquesta és una pregunta reiterada, que es va repetint: l’exigència a Junts per Catalunya de quina és la seva posició en el debat dels pressupostos. La pregunta que nosaltres tornem a fer, reformulem, és què està disposat a fer el senyor Pedro Sánchez en el diàleg amb Catalunya, en la solució política al conflicte de Catalunya les pròximes setmanes i mesos”, ha indicat.

I en aquesta línia, ha dit que Sánchez “ha de decidir si és un home d’Estat o si és un president del govern incapaç de marcar el seu relat, incapaç de marcar un debat que superi la cotilla actual imposada per l’extrema dreta i la dreta”, a la vegada que ha estimat que les posicions de la dreta “no busquen en cap cas la solució al conflicte”.

Pujol s’ha referit també a l’expresident del govern espanyol José María Aznar, que va abordar la qüestió catalana durant la seva intervenció d’aquest dissabte en la Convenció Nacional del Partit Popular.

El portaveu adjunt de JxCat s’ha referit a l’exmandatari conservador com a “cosí de Zumosol de l’ultradreta espanyola” i ha suggerit que algú regali tant a Aznar com el president del PP, Pablo Casado, “una inscripció a Netflix o entrades al cinema perquè es distreguin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona