Política

Anna Gabriel demana “alçar-se davant de barreres” com el judici de l’1-O

L’exidiputada de la CUP demana a l’independentisme “prestar molta més atenció a les necessitats reals de la gent” en una carta a la militància

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que és a Ginebra (Suïssa) des del febrer del 2018, ha demanat aquest dimarts “alçar-se davant de barreres” com el judici de l’1-O o el “xantatge injust de la presó i la descarnada amenaça” contra qui serà jutjat sense ressò mediàtic.

En una carta a la militància, la dirigent cupaire avisa que aquestes barreres separen d’exercir “drets, sobirania i l’autodeterminació en plenitud”, i per això demana fer-hi front. “Malgrat que ens costi, haurem d’alçar-nos -cadascú des del seu lloc, cadascuna des de les nostres possibilitats- però alçar-nos per denunciar; alçar-nos per construir”, argumenta.

A la carta, Gabriel també convida l’independentisme a “prestar molta més atenció a les necessitats reals de la gent, escoltar molt més”. I ho recomana així per “assolir la força necessària per superar les barreres”, insisteix, com ho són també “les actuacions de l’extrema dret, les renúncies i les pors”.

L’exdiputada cupaire apel·la també a l’organització i a la determinació, però “essent part d’una resistència àmplia”. “Atentes als canvis que el país, i la gent, han viscut en els darrers temps, per tal de poder intervenir-hi; atentes al que passa arreu d’Europa, arreu de la Mediterrània també, arreu del món; ens necessitem sabent que la llibertat és no tenir por, però sent conscients que la por ha avançat, i que cal treballar-la per fer-la petita”, avisa.

Gabriel, que demana que s’expliqui per què és a Suïssa i que es denunciï que l’Estat “respon amb repressió contra la voluntat d’autodeterminar-se”, argumenta que, malgrat la situació és com a mínim “estranya”, “res, ni els costos ni els patiments” poden fer renunciar a l’independentisme a la defensa dels drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals.

“A la defensa per tant del dret a l’autodeterminació” i de bastir uns Països Catalans que “surtin de la lògica neoliberal, i de la cotilla d’un règim, el del 78, que conté encara massa de la pitjor tradició imperial, repressiva i venjativa”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona