Política

Política

El Silenci, de Tarragona a Madrid

El col·lectiu es concentra des d’avui al Tribunal Suprem de deu del matí a sis de la tarda per denunciar la passivitat de jutges i fiscals

Hi haurà dos silencis, un al matí i un a la tarda

El col·lectiu que cada dia, de dilluns a divendres, protagonitza l’acció Silenci contra la repressió, per la llibertat, rebel·leu-vos contra la injustícia davant els jutjats de Tarragona, concretament davant la parròquia de Sant Pau, la trasllada a partir d’avui a Madrid. De fet, es duplica, perquè a banda de la concentració de Madrid mantindrà la de Tarragona. L’acció reclama als membres dels cossos policials i a la judicatura “que no callin davant la injustícia”.

En el cas de Madrid, el col·lectiu es concentrarà, “en un lloc proper al Tribunal Suprem”, cada dia entre les deu del matí i les sis de la tarda. A més, el moment de protesta més intens, el del silenci total, com fan a Tarragona de les dotze a dos quarts d’una del migdia, es farà a Madrid dues vegades: a la mateixa hora, de les dotze a dos quarts d’una del migdia, i de les cinc a dos quarts de sis de la tarda.

Un dels seus portaveus, el doctor en dret penal Lluís Pastrana, ha explicat que el col·lectiu s’està organitzant “per ser present als dos llocs cada dia mentre duri el judici”. De fet, per aquesta setmana ja han garantit “la presència de sis membres del col·lectiu tarragoní” i tenen “la intenció que s’hi afegeixin veïns de Madrid”. En aquest sentit, s’ha fet un esforç per contactar amb membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Madrid i de la plataforma Madrileños por el Derecho a Decidir perquè els puguin acompanyar. A més, han engegat una recol·lecta de fons perquè qualsevol membre del col·lectiu que es vulgui desplaçar a Madrid no se’n desdigui per manca de finançament.

El col·lectiu va començar la seva protesta l’11 de juny de l’any passat a Tarragona i l’acte és un pèl diferent als que, cada dia o un dia concret de la setmana, es fan arreu del país per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats perquè, en el seu cas, posa l’èmfasi en policies, jutges i fiscals. Pastrana defensa que “la llei ha d’estar al servei de la política” i que “el jutge del Suprem Pablo Llarena ho ha fet al revés”. “Si una llei no funciona, doncs es canvia!” “És preocupant –hi afegeix– que el que fa Llarena es pugui justificar, però, per nosaltres, encara ho és més que hi hagi jutges i fiscals que ho vegin i callin.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona