Política

LA COLUMNA

“Contribuirà a desacreditar l’Estat espanyol”

  • VÍDEO: L'anàlisi de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas. EL PUNT AVUI

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va analitzar el primer dia de judici en conversa telefònica amb L’illa de Robinson, d’El Punt Avui TV. Era el dia més tècnic i, en aquest sentit, l’advocat va voler destacar l’equip de lletrats “fora de sèrie que tenim”. “Tot i les qüestions tècniques, han aconseguit deixar ben clar no només als ulls dels experts sinó també de qualsevol espectador que la llista de vulneracions processals i de drets fonamentals que s’han produït al llarg de tota la causa és monumental; per tant, som davant d’una causa viciada del primer minuts fins al darrer”, va explicar interrogat per Igor Llongueres.

D’aquesta primera sessió, a Jaume Alonso-Cuevillas també li va cridar l’atenció el poc respecte envers el dret de defensa: “Teníem dubtes fins al dia d’avui si en els primers minuts del judici hi hauria un intent per part per part del tribunal i del seu president d’aparentar ser el màxim de respectuosos amb el dret de defensa, però ja hem vist que no; tenen pressa i se’ls nota”, va destacar Cuevillas. I ho va exemplificar amb el temps limitat, de quaranta-cinc minuts, per a cada defensa. “Els demanen molts anys de presó i per tant no es pot limitar, amb un judici amb tantes irregularitats, el temps d’intervenció de cada advocat”, va desglossar el lletrat. Per Jaume Alonso-Cuevillas, aquesta decisió del tribunal “no es pot fer per sorpresa”, sinó que s’ha d’avisar amb temps perquè les defenses es puguin organitzar. Cuevillas insisteix que d’aquesta manera el tribunal el que vol fer és “anar per feina i enllestir ràpidament”. A la pregunta de Llongueres en relació amb el judici “com una oportunitat” per solucionar el conflicte, l’advocat va assenyalar que “no faria una relació de causa i efecte tan directe”. Amb tot, Cuevillas va assegurar que el judici contribuirà a desacreditar encara més la forma d’actuar de l’Estat. “Per molts aspectes, que s’hagi començat amb tant poca puntualitat, que s’hagi posat impediments perquè entressin als observadors internacionals, a les famílies....només cal veure les principals capçaleres europees, s’està veient que la vulneració de drets fonamentals és molt gran” va detallar. “Contribuirà a fer visible que hi ha hagut una la persecució injustificada”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona