Política

Masquef es presentarà com a Junts per Figueres

El cap de llista va rebre el suport d’Artur Mas i Gemma Geis en la presentació feta al cinema Las Vegas

Jordi Masquef va revelar ahir durant l’acte de presentació com a candidat, al cinema Las Vegas, que es presentaran sota el nom de Junts per Figueres. Va rebre el suport de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i també de la diputada Gemma Geis i del diputat Sergi Miquel. El candidat va apel·lar en el seu discurs a “l’orgull figuerenc” i al “potencial de la ciutat i la seva gent”. “Figueres, evidentment, necessita polítiques realistes, però ambicioses”, va destacar.

La construcció de la segona biblioteca de la ciutat és la proposta més palpable de les que va fer ahir en la seva presentació com a candidat. El projecte exposat es basaria a traslladar l’estació d’autobusos al carrer Progrés, a l’altre costat de la via del tren, i en el seu lloc actual edificar la segona biblioteca, una operació conjunta que, al seu parer, comportaria una revitalització del barri i una dinamització del sector est amb la presència de l’estació d’autobusos a l’altra banda de les vies.

Durant el seu discurs va assenyalar les altres forces polítiques de la ciutat amb el dit. “Ara ens hem de creure el seu compromís amb Figueres quan han passat tot el mandat intentant torpedinar-ho tot fins a l’últim dia i convertint la ciutat en pràcticament ingovernable?”, va proclamar. “Nosaltres ens hem equivocat en algunes coses, però qui no pren decisions segur que no s’equivoca.” El cap de llista de Junts per Figueres va afirmar que “la gent està cansada de falses promeses”. “En temps de negativitat: orgull, ambició i modernitat”, va dir.

Diversos són els eixos estratègics, va dir, que els guiaran, i va parlar d’un “model europeu de ciutat que fusioni l’estètica i la qualitat urbana amb la funcionalitat”. Va afirmar també que “aquest ha de ser el mandat de la recuperació definitiva de la sala Edison com a motor urbanístic, econòmic i social de tota la zona”.

Va referir-se així mateix a la neteja i a l’incivisme i va repetir una frase que ha dit altres cops: “Vull fer la vida impossible als incívics!”

Per Junts per Figueres la generació d’oportunitats o la captació de talent han d’estar al capdavant de les prioritats. “I això es basa –segons ell– en la creació de l’Agència de Comerç i Turisme, de col·laboració publicoprivada, i a consolidar Figueres com a ciutat de grans esdeveniments.”

Va posar també sobre la taula la importància que ha de tenir el castell de Sant Ferran en la Figueres que ell té al cap. “Jo no entraré en la polèmica sobre la titularitat. Hem de valorar el castell com un atractiu més que ofereix la ciutat al visitant.” L’aposta per la cohesió social “és obligatòria en una ciutat on conviuen gairebé cent nacionalitats diferents”.

LES FRASES

Figueres, evidentment, necessita polítiques realistes, però ambicioses
Jordi Masquef
Cap de llista de Junts per Figueres
Tot el que fem tindrà aquest doble objectiu: ser una ciutat on es visqui bé i la gent es guanyi bé la vida. Aquest és el nostre repte!
La gent està cansada de falses promeses. En temps de negativitat: orgull, ambició i modernitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona