Festa grossa a Amer amb motiu de la consulta per la independència

L'acte central de la campanya inclourà una cercavila, música, poesia i pregó

La campanya per la consulta es pot dir que avui va adreçada als joves i els petits, malgrat que molts d'ells encara no puguin votar. El col·lectiu la Bombolla, Alternativa Jove d'Amer, s'ha encarregat de muntar la festa, que com a màxima curiositat inclou el primer concurs d'acudits en català. Tampoc se n'escapa el transcendental partit d'avui entre el Barça i el Madrid, amb un seguiment públic a la plaça, com un acte més de la campanya.

El gruix dels actes abans del dia 25 es farà, però, dissabte vinent, en una jornada batejada com a diada festiva de la cultura catalana. Al llarg de tot el dia és previst que es faci una cercavila de gegants i capgrossos, i a la plaça es farà un pregó a favor de l'independentisme. A continuació l'hereu i la pubilla hissaran la senyera en un pal instal·lat a la mateixa plaça. A la tarda hi haurà música, recitals de cant i de poesia. Hi han estat convidats els alcaldes i regidors de les quatre poblacions veïnes que ja han celebrat la consulta: els Hostalets d'en Bas, Sant Feliu de Pallerols, la Cellera de Ter i Anglès.

Finalment, el dia 24, la campanya acabarà amb una marxa de torxes des de l'estació fins a la plaça.

Joel Joan, amb el 25-A a Figueres

JOSEP PUIGBERT

L'actor Joel Joan, aprofitant que ahir a la nit va participar a Figueres en la representació de la obra Un marit ideal, al Teatre El Jardí, va voler dedicar la tarda a actes a favor de la independència de Catalunya. Per un costat, a la llibreria Mallart va signar exemplars del seu llibre Un bon cop de falç, que ha fet juntament amb l'historiador Raimon Mir. Es tracta d'un recull de poesies i cançons patriòtiques catalanes. Posteriorment va apadrinar la plataforma Figueres Decideix, que li va entregar una camiseta que han fet per promocionar la consulta. «Sento enveja de no poder fer història com fareu a Figueres, el 25-A. A Barcelona, jo sóc de la plataforma, però encara no podrem votar», va dir l'actor a les escales de l'església de Sant Pere, a on es va fer la fotografia amb membres de l'entitat.

Al vespre, i mentre Joan era sobre l'escenari fent la seva professió, la plataforma va celebrar una taula rodona que es va fer al centre cívic de la Creu de la Mà amb la participació de Patrícia Gabancho, periodista i escriptora; Camil Ros, dirigent del sindicat UGT; l'advocat Joaquim Bech de Careda, i Eusebio González, president de l'Associació de Veïns de la Creu de la Mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona