Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Ja la pujarem dreta, la paret

La premsa espanyola continua obsessionada amb els llaços. El diari Córdoba n’alerta sobre la retirada: “Altra falsa posada en escena que probablement no ha acabat”. Visió de futur. L’Ideal i l’Hoy exigeixen, malgrat tot, “responsabilitats”. Gonzalo Bareño, a La Voz de Galicia, i Isabel San Sebastián, a l’ABC, coincideixen: “Catalunya, territori sense llei”. Per a El Mundo, l’afer “degenera en una farsa” i mana a la Fiscalia que es querelli. El País acusa Torra de “tornar a posar en risc” la Generalitat. I La Razón recela dels subterfugis que “només serviran per qüestionar les institucions de l’Estat a Catalunya”. I demà, més.

No serà per llaços

L’il·lustrador J.M. Nieto, a l’ABC, s’imagina així els somnis del president Quim Torra: fent passar Sánchez per l’adreçador. Una imatge que concorda amb el sentiment editorial del mitjà dinàstic, que després de carregar contra el govern d’Espanya es lamenta: “No és un problema d’insuficiència de lleis [...] es tracta de falta d’impuls polític, de liderat nacional i, sobretot, de compromís amb els interessos d’Espanya.”

La suïcida fugida de Torra i Puigdemont

L’editorial afirma: “La reivindicació sobiranista està perdent tensió emocional i suport social. No obstant, en una suïcida fugida cap a enlloc, Torra i Puigdemont segueixen el seu desafiament.”

Les mentides... dels altres

José Antonio Zarzalejos, amb il·lustració de Raúl Arias, escriu a Elconfidencial.com un article amb aquest títol: “La conxorxa dels mentiders”. No, no parla d’això que tothom es creu, sinó del govern. “El vicari de Puigdemont –acusa Zarzalejos– tot un paradigma de falta d’idoneïtat per a qualsevol càrrec [...] ha mentit greument a les bases independentistes amb una resistència impostada al compliment de la decisió de la JEC.”

Article contra tots els nacionalismes

Ángel Machado escriu: “S’entén que les ideologies nacionalistes quan es radicalitzen acabin sent perilloses, caient amb facilitat en la violència, podent arribar a ser terrorista o d’Estat.”

De mentiders i mamarratxos

Manuel Orío denuncia que al sobiranisme català “mai li ha importat mentir. Ni mentir, ni desobeir ni trepitjar la legislació vigent”. I rebla: la manifestació de dissabte va ser “una mamarratxada més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS