Política

Donen 24 hores per retirar llaços i estelada de l’Ajuntament de Lleida

Ciutadans va presentar una denúncia davant l’”incompliment del principi de neutralitat de les administracions públiques”

La Junta Electoral de Lleida ha donat un termini de 24 hores per retirar els llaços grocs i els símbols independentistes de la façana de l’Ajuntament de Lleida, que tenen penjats a l’exterior dels seus despatxos diferents grups municipals. Així ho han explicat des del grup municipal de Ciutadans, després de rebre la resposta a la denúncia que la formació va interposar davant la Junta Electoral. Per la portaveu de Cs a l’Ajuntament, Ángeles Ribes, “la Paeria no pot ser utilitzada com a instrument de propaganda política” i, a més, considera que “amb aquesta simbologia separatista s’està vulnerant el principi de neutralitat de l’administració pública, i donant a entendre que els ajuntaments i la resta d’institucions només serveixen als ciutadans que siguin d’una ideologia determinada”.

Ribes ha concretat que la petició de la Junta Electoral fa referència “als llaços grocs i als símbols separatistes que tenen els grups del Comú de Lleida, CiU, ERC-Avancem i la Crida-CUP penjats a les finestres dels seus despatxos que donen a l’exterior i que afecten la façana de la Paeria”. “Si no els retiren immediatament, la Junta Electoral podrà imposar una sanció de multa, sense perjudici de possibles responsabilitats penals”, ha advertit la portaveu del grup de Cs a la Paeria.

Ángeles Ribes ha remarcat que la Junta Electoral ha donat la raó al grup municipal de Ciutadans “perquè els símbols partidistes no poden ser admesos en les institucions públiques, que serveixen a tots els ciutadans, amb independència del que pensin”. Així mateix, ha reiterat que la “neutralitat de les institucions públiques s’ha de respectar sempre, no només en període electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona