El TSJ desestima el recurs de l'Ajuntament de Gandia i anul·la la reparcel·lació de Kentucky

Segons el govern municipal, la nova llei valenciana sobre urbanisme no deixa dubte i dona la raó a l'Ajuntament

El TSJ valencià ha rebutjat el recurs de l'Ajuntament de Gandia contra la sentencia del 24 de juny de 2005 favorable als veïns de la zona de Kentucky de la platja en la qual el tribunal declarava nul·les les obres de reparcel·lació i urbanització d'aquesta zona. Unes actuacions previstes segons la modificació puntual del PGOU, aprovada en plenari del 6 de juny de 2002, relativa a l'ordenació detallada de la Unitat d'Execució Veles e Vents-Kentucky.

El Consistori al·legava en el seu recurs que altres obres d'urbanització similars a les de Kentucky eren considerades legals. Ara, el TSJ ha declarat nul·la la reparcel·lació en considerar que el govern municipal no és competent per realitzar qualsevol modificació detallada d'un projecte d'urbanització; la única competent seria la Conselleria.

Segons han apuntat el tinent d'alcalde de Territori, Fernando Mut, i el coordinador del Govern, Alfred Boix, la sentencia «només dirimeix un aspecte formal sobre si era l'Ajuntament de Gandia o, pel contrari, la Generalitat, la instància competent per a la modificació concreta del Pla General d'Ordenació Urbana per a la ordenació de la Unitat d'Execució de la urbanització de Kentucky, i en res afecta a l'obra ni als drets dels veïns».

Per la seua part, Alfred Boix, ha explicat que «la sentència ha jutjat un cas de 2002 que estava subjecte a l'anterior llei valenciana sobre urbanisme, però la nova Llei Urbanística Valenciana (LUV) no deixa lloc al dubte i dona la raó a l'Ajuntament de Gandia».

Per la seua part, El PP de Gandia acusa el govern municipal de dilatar l'execució de sentències urbanístiques amb l'objectiu de finalitzar les obres i complicar així el compliment de la sentència judicial.

Ara, segons Boix, «haurà de resoldre's amb una nova aprovació pel Plenari de la Corporació del punt que el TSJCV estimava no conforme a dret amb l'anterior llei urbanística valenciana i que amb la nova llei sí que ho és».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA