Política

Vladímir Zelenski, investit president d’Ucraïna

Anuncia la dissolució de la Rada, el Parlament, en el seu discurs d’investidura

El comediant i actor Vladímir Zelenski ha estat investit president d’Ucraïna en una ceremònia solemne a la Rada Suprema, el Parlament. Zelenski, de 41 anys, acompanyat per la seva dona Elena i els seus pares, així com nombrosos representants de governs convidats, ha jurat aquest dilluns el seu càrrec davant de la presidenta del Tribunal Constitucional, Natalia Shaptala. S’ha convertit en el sisè president d’Ucraïna. La cerimònia ha estat seguida per uns milers d’espectadors al voltant del Parlament on s’han instal·lat pantalles.

Zelenki ha afirmat que “la primeríssima tasca” de la seva presidència és aconseguir l’alt al foc a Donbás, a l’est del país, i ha assegurat que està disposat a adoptar “decisions complexes” per aconseguir-ho. “Puc assegurar que estic disposat a tot per aturar que els nostres herois no continuïn morint. No tinc por a prendre decisions complexes. Estic disposat a perdre la meva popularitat i, si és necessari, el meu càrrec perquè es torni a establi la pau”, ha assenyalat. A la vegada, ha remarcat que l’objectiu es vol aconseguir “senese perdre territoris”.

El nou president ha anunciat aquest dilluns la dissolució de la Rada Suprema, el Parlament, i ha convidat al Govern a presentar la seva dimissió en ple en el seu discurs d’investidura. Minuts després de prendre possessió ha afirmat: “Dissolc l’octava legislatura de la Rada”. No ha anunciat, però la data de les eleccions anticipades. Els comicis legislatius estaven previstos pel 27 d’octubre. El partit de Zalenski encara no té representació a la Rada, que és l’encarregada de designar al primer ministre. El nou president ha demanat als diputats adoptar abans de la dissolució del Parlament una sèrie de lleis urgents i destituir a diversos alts càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia