Política

La crònica

“Contra els fons voltor i el turisme especulatiu”

Acte de suport de la Cultura a la candidatura d’Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona. Hi havia de tot: joves activistes, cineastes veterans com Pere Portabella, el promotor Pere Camps del BarnaSants, la sociòloga Marina Subirats o el camarada Carles Vallejo, a qui vaig tenir el plaer de tornar a veure quan es va tancar de manera definitiva la presó Model. Un altre sociòleg, el prestigiós Manuel Castells, va resumir per què la ciutadania havia de donar suport a Colau. Va argumentar que l’alcaldessa i el seu equip no eren professionals de la política sinó “persones com nosaltres, no especuladors, sinó que pertanyien als moviments de la societat civil”, no gent que necessita xòfer oficial, secretària i fer-se un xalet luxós de segona residència: “Són gent que han dit prou al projecte de destrucció de la nostra ciutat, als fons voltor i les multinacionals del turisme especulatiu. I han pogut aturar aquesta ofensiva devastadora. Han fet força coses durant els quatre anys en condicions molt difícils, amb pocs regidors i amb un bombardeig brutal d’interessos financers i d’empresaris que no han apostat per Barcelona sinó pels seus negocis particulars, per la seva butxaca. Han comès errors, naturalment, però se n’aprèn, dels errors, i en cometran menys que els altres perquè no especulen. Si sortissin, els pròxims quatre anys podrien representar una autèntica renaixença de la ciutat en condicions culturals i tecnològiques diferents.” Sempre m’emociona, Castells, perquè és un home senzill i íntegre. S’expressa d’una manera natural, sense pedanteries, malgrat ser un erudit de prestigi internacional, catedràtic a Berkeley. El manifest de suport a Colau inclou Chomsky. Pilar Bardem i fins a 150 persones vinculades a diferents disciplines culturals.

Un dels assistents feia broma sobre la quantitat de “desertors” socialistes que figuren per totes les llistes amb possibilitats. Un altre els comparava als ministres d’Aznar que provenien d’Estrella Roja. En fi, els arcans de la política que denuncia Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona