Política

Òmnium exigeix a Torra una resposta “contundent” contra una possible sentència condemnatòria

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri ha fet una crida a la “unitat estratègica”

Roger Torrent està “convençut” que Urkullu col·laborarà per resoldre el conflicte català

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, una resposta “contundent” davant una possible sentència condemnatòria als líders independentistes.

Després de trobar-se amb el cap de l’executiu, Mauri ha explicat que li ha manifestat “la indignació” viscuda avui en veure que Advocacia de l’Estat i la Fiscalia mantenen les acusacions de sedició i rebel·lió. “És una vergonya, cal que tots responguem davant aquest atac als drets fonamentals i a la democràcia”, ha dit el vicepresident, tot afegint que si es confirmen les penes, suposarà un camí “sense retorn” per a la democràcia espanyola.

Mauri no ha volgut especificar quina ha de ser aquesta resposta, tasca que ha encomanat a l’executiu de Torra. No obstant això, ha fet una crida a una unitat estratègica “per poder donar a resposta a aquestes greus acusacions”.

Sobre si la resposta ha de ser un nou referèndum, Mauri no s’ha mullat. Això sí, ha reiterat que la ciutadania “té dret a exercir el dret a l’autodeterminació” i s’ha mostrat convençut de què “si cal tornar a votar, es farà tantes vegades com faci falta”.

Mauri ha assegurat que darrere de les acusacions de Fiscalia i Advocacia de l’Estat hi ha el Govern de Pedro Sánchez i ha lamentat l’actitud del PSC. El vicepresident ha recordat que, darrere de la manifestació per les retallades de l’Estatut, el 2010, hi havia el llavors president José Montilla. “Volem pensar que el PSC tornarà a aquelles posicions i a apostar pel catalanisme”, ha dit

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha carregat durament contra el discurs que han mantingut la fiscalia, l’advocacia de l’estat i l’acusació popular durant el judici del Procés, en què han insistit a assenyalar que els líders independentistes van cometre un delicte de rebel·lió. Coincidint amb la jornada de conclusions definitives de les acusacions, Torrent ha titllat “d’indignant” el seu posicionament i ha assegurat que “en el fons, explica que l’advocacia de l’estat i la fiscalia porten sota la toga la samarreta de Vox”.

En una entrevista amb Ràdio Euskadi concedida durant la seva visita a Vitòria, el president de la cambra catalana s’ha mostrat “convençut” que el lehendakari Íñigo Urkullu actuarà com a mediador per resoldre l’encaix territorial català.

Coincidint amb la recta final del judici del Procés i hores abans de la presentació dels escrits definitius de les acusacions, Torrent s’ha mostrat “indignat” amb el relat de la violència i la rebel·lió, si bé ha admès que no li “sorprèn” que la fiscalia, l’advocacia de l’estat i Vox hagin mantingut “compartit” aquest discurs fins al final.

D’altra banda, Torrent ha assegurat que el lehendakari Urkullu col·laborarà en la negociació amb l’estat espanyol per resoldre l’encaix territorial català. “No sóc ningú per demanar-li que ens ajudi, però estic convençut que contribuirà a crear el marc de diàleg polític necessari per solucionar el conflicte polític de Catalunya”, ha afirmat Torrent a primera hora en una entrevista a Ràdio Euskadi, coincidint amb una visita a Vitòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans