Política

ERC de Tossa de Mar es decanta pel pacte amb Junts i Endavant

Les formacions ultimen l’acord que deixarà Saladich sense l’alcaldia

Els republicans han dit no a Tossa Unida

Les negociacions per bastir un equip de govern de tres forces a Tossa de Mar avancen. L’acord entre Junts per Tossa (3 regidors), Endavant Tossa (3), força nouvinguda, i ERC (2) està gairebé tancat. ERC va dir ahir que no pactarà amb l’equip de govern en funcions, de Tossa Unida (4 regidors). Per tant, la candidata més votada, Gisela Saladich (TU), no continuarà com a alcaldessa, després de vuit anys en el càrrec.

ERC ha vist de bon ull l’interès de Junts, encapçalat per l’exalcaldessa Imma Colom, i d’Endavant, amb Ramon Gascons de cap de llista, d’encetar una nova etapa. L’alcaldable republicà, Gregori Martínez, ja havia dit en campanya que volia aspirar, entre altres objectius, a posar fi a “l’especulació urbanística” al municipi i que s’oposava al projecte de fer 75 habitatges a cala Morisca. Martínez també s’havia referit a fomentar les noves tecnologies i desestacionalitzar les temporades turístiques.

Les tres formacions han començat a parlar de repartiment d’àrees en el futur govern. L’acord de govern s’està redactant i està pendent de signar-se. ERC va ser la quarta força més votada. Va obtenir dos regidors (amb 365 vots i el 13,44% dels sufragis). Per davant seu van quedar TU (808 vots), Junts (696) i Endavant (527).

Si no hi ha sorpreses, TU (4 edils) i Ciutadans (1) quedaran a l’oposició. Al principi del mandat anterior, hi havia tres forces: TU (7), CiU (5) i ERC (1). L’edil republicana, Núria Serra, va passar a ser no adscrita a mig mandat.

LA DATA

13.06.19
És el dia
de l’assemblea d’ERC. L’executiva durà a votació la proposta de formar part de l’equip de govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.