Política

Finalitza la tancada de l’ANC a la Sagrada Família de Barcelona

Membres de l’entitat volien passar-hi la nit per protestar pel judici de l’1-O

La trentena de membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ahir divendres a la tarda van accedir a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb la intenció de passar-hi la nit han sortit del temple després de prop de cinc hores a l’interior, segons ha informat l’entitat.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha justificat l’acció per “fer d’altaveu de denúncia internacional del que està passant: una vulneració de drets”. Ho ha dit en acabar la protesta davant de la basílica, on des de les 18.30 hores hi ha hagut una concentració reivindicant l’autodeterminació i explicant l’empresonament dels líders independentistes. Els participants han repartit fulletons als turistes de la zona.

La protesta pretenia ser una acció sorpresa com l’ocupació de la seu del Parlament i la Comissió Europea de Barcelona el passat mes de febrer i per això durant la tarda un grup de voluntaris va accedir al temple i va format el text Self-determination is a right (‘L’autodeterminació és un dret’, en anglès).

Paluzie ha emmarcat l’acció en la campanya d’internacionalització del cas català que estan duent a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia