Política

Cs insta Tajani a vetar l’accés a Puigdemont el dia 2 i diu que l’acte de suport pot derivar en “comportaments violents”

La formació taronja creu que “la mera presència” de l’expresident a l’Eurocambra pot “posar en risc la imatge de la institució”

Ciutadans ha demanat al president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, que el pròxim dia 2 de juliol prohibeixi l’accés de Carles Puigdemont a la institució, així com als “instigadors” de la concentració de suport a l’expresident, Comín i Junqueras. En una carta enviada ahir, la formació taronja assegura que “la mera presència d’aquestes persones [...] pot posar en risc la seguretat de tots i el bon desenvolupament, imatge i prestigi de l’activitat política” del Parlament Europeu. En la missiva també informen Tajani dels detalls de la concentració de suport als tres eurodiputats electes, convocada davant l’edifici de l’Eurocambra, a Estrasburg, i avisen que “pot derivar en comportaments violents i amb serioses conseqüències per a la seguretat”.

Cs argumenta que aquest tipus de concentracions “freqüentment deriva en situacions on s’ha vist compromesa la seguretat de diputats mitjançant vexacions, insults i fins i tot agressions físiques”.

Per tot plegat, els eurodiputats taronges preguen a Tajani que “redobli les mesures de seguretat” i impedeixi l’accés a les instal·lacions de l’Eurocambra, “en especial a Puigdemont”. Segons ells, “per trobar-se fugit de la justícia i presentar-se sota una titulació falsa que suposa usurpació de funcions”.

La carta la signen els vuit eurodiputats electes de Ciutadans: Luis Garicano, Maite Pagazaurtundúa, Soraya Rodríguez, Javier Nart, Jose Ramon Bauzá, Jordi Cañas i Susana Solís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona