Política

El nou president de SCC obre la porta a imitar el “model” d’Òmnium

Fernando Sánchez Costa argumenta que vol que l’entitat tingui “més musculatura social i més participació i democratització interna”

El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha obert aquest dijous la porta a imitar el “model” d’Òmnium a l’hora de reforçar-se com a organització i ampliar el seu nombre de socis.

“El model Òmnium com a organització m’agrada, encara que defensem coses diferents. Però volem tenir més musculatura social i més participació i democratització interna. Que els socis tinguin més protagonisme”, ha afirmat Sánchez Costa en una entrevista a Els Matins de TV3.

Poques hores després de la seva elecció per pràcticament unanimitat (132 sís, cap vot en contra i quatre abstencions), Sánchez Costa ha afirmat que SCC buscarà ser la “veu” dels catalans que no volen la independència i que “moltes vegades estan invisibilitzats”.

En aquest sentit, ha reivindicat que aquests catalans que estan a favor de la fraternitat amb la resta d’Espanya siguin tinguts també en compte pel Govern de la Generalitat en les seves negociacions amb Moncloa.

Així mateix, s’ha marcat el segon objectiu de reclamar un futur “il·lusionant” per a tots els catalans després del “frau” del procés.

“La il·lusió dels catalans canalitzem-la bé”, ha afirmat el líder de la SCC, que ha proposat horitzons com que “Catalunya sigui cocapital d’una Espanya plural” o que a Barcelona tinguin seu tant el Senat com el ministeri d’Economia, entre altres institucions.

Sánchez Costa ha cridat a tots els catalans a “mirar al futur” i no a “mirar-se uns a altres amb recel”, un fenomen del qual culpa al procés, que ha dit que ha estat “molt tòxic” per a Catalunya.

L’exdiputat del PP de Catalunya, que ha explicat que s’ha donat de baixa del partit per poder dedicar-se a la seva nova tasca, no ha volgut pronunciar-se sobre quin hauria de ser la sentència del judici del procés, un procediment que ha dit s’ha dut a terme al Tribunal Suprem “amb rigor”.

Sí ha reflexionat sobre que el Codi penal es basa en “situacions de segles passats” a Espanya i l’1-O per a ell va ser més bé “una insurrecció postmoderna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.