Baixa participació a Montcada (7,8%) però el «sí» arrasa al Vallès Occidental

Els dos municipis més importants del Vallès Occidental dels sis en què ahir es consultava els seus habitants, Montcada i Santa Perpètua, van registrar participacions discretes (7,84% i 10,27%, respectivament). Però el «sí» hi va arrasar igualment. A Montcada, on els organitzadors es van queixar del poc suport institucional del govern (PSC-CiU) i ni tan sols disposaven del padró, el 88,32% dels vots emesos es van decantar pel «sí». Al col·legi electoral del carrer Major hi va haver un degoteig constant de persones que volien votar al migdia. Però en nombre absolut de vots els organitzadors destacaven el col·legi del Masrampinyo.

Pel que fa als perpetuencs, 2.077 ciutadans d'un cens de 20.220 persones van acudir als col·legis electorals. El 87,08% van votar a favor de la independència, mentre que els contraris van vorejar el 10% en una jornada festiva que es va cloure amb força gent a la plaça de l'Església. I la proclamació dels resultats es va fer al centre cívic el Vapor.

Matadepera, participativa

Als pobles, els percentatges de participació van ser força millors. A Matadepera, població capdavantera en aquest sentit, va votar un 27,5% del cens. I el «sí» també va batre rècords amb un 97,1% de suport –1.784 vots–. Només un 2% dels matadeperencs –36 sufragis– va votar pel «no» i dues persones van optar pel vot en blanc.

L'altra població que va superar el 20% de participació va ser Sant Llorenç Savall (21,88%). I el «sí», igualment, es va imposar amb un 95,37% aclaparador. La màxima afluència de votants va coincidir amb el final d'una caminada popular, al migdia, davant del casal de cultura. Per arrodonir la festa, també hi va haver una actuació gegantera i inflables per als més petits.

A Vacarisses, en canvi, la participació només va arribar al 15,79%. Però la dada positiva per a la plataforma organitzadora va ser que 681 dels 720 sufragis van apostar pel «sí» (94,58%), mentre que el «no» va quedar per sota del 5%.

Ultres a Viladecavalls

A Viladecavalls, amb una participació del 15,5% del cens, la jornada va ser festiva, tot i que al migdia una vintena de militants d'Alianza Nacional van intentar boicotejar el referèndum amb banderes espanyoles, crits, insults cap als organitzadors i a les persones que volien votar.

Els Mossos i la Policía Nacional, però, van aconseguir neutralitzar el grupuscle sense aldarulls i, alhora, els van fer desistir de prosseguir la ruta cap a Vacarisses, tal com tenien previst. Malgrat l'incident, cap veí va fer cas de la provocació i el «sí» també es va imposar amb claredat (89,23%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.