Política

PP i Cs tanquen la porta a facilitar el govern a Sánchez

Els populars es reivinduen com l’“alternativa” a un executiu del PSOE

Arrimadas garanteix que el líder socialista no serà president amb els seus vots

Vox: “Cada dia que passa sense govern és un bon dia per a Espanya”

PP i Cs han descartat aquest dijous facilitar que el líder socialista, Pedro Sánchez, pugui ser reelegit com a president espanyol en una nova investidura.

Després de la fallida investidura d’aquest migdia al Congrés, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha tancat la porta a una futura abstenció dels populars en cas que el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, torni a intentar ser investit. “El PP no pot ser sinó l’alternativa”, ha sentenciat el dirigent popular en una roda de premsa després del debat.

García Egea ha assegurat que el govern del PSOE està “tan deteriorat” que Sánchez ni tan sols ha recollit els vots que va obtenir el 2018 amb la moció de censura a l’aleshores president espanyol, Mariano Rajoy. Segons ell, això és així perquè el dirigent socialista “no té credibilitat”.

De la seva banda, a portaveu de Ciutadans (Cs) al Congrés, Inés Arrimadas, ha volgut deixar clar que la seva formació no donarà suport per activa o per passiva a Sánchez en cas que es presenti a una nova sessió d’investidura.

“No pot ser president del govern, almenys no en el nostre nom i amb els nostres vots”, ha avisat en declaracions als mitjans després de la votació.

La diputada taronja ha insistit que el líder del PSOE té “una banda” i que si no ha aconseguit repetir com a president és perquè “no s’han posat d’acord per repartir-se les butaques”. Sobre el ple, ha afirmat que els partits nacionalistes “són els que més ànsies tenien” perquè hi hagués acord. Segons ella, fins i tot “salivaven”.

Vox tem que hi haurà acord

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa, ha celebrat el fracàs de les negociacions per formar govern entre PSOE i Podem i que no Sánchez no hagi estat investit amb l’abstenció dels independentistes.

Segons ell, és preferible la situació actual d’un govern en funcions que tenir un executiu amb Sánchez i “el front popular”. “És una molt bona notícia que no tinguem govern. Cada dia que passa sense un govern del front popular és un bon dia per a Espanya”, ha assegurat. “Un govern en funcions amb capacitat limitada per fer mal, que és el que volen, és millor”, ha afegit.

Espinosa, però, creu que l’acord encara es podria tancar, cosa que ha lamentat que creu que en breu l’acord es podria tancar. “La sospita és que si no han pogut pactar en 48 hores ho faran en 48 dies”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona