Política

Casado exigeix a Sánchez que respongui al discurs de Torra

El popular li retreu que no refusi de pactar-hi la investidura

Borràs afirma que s’han d’entendre amb ERC

El líder del PP, Pablo Casado, va demanar ahir al president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, un pronunciament i una resposta al discurs de dimarts de Quim Torra. En la seva intervenció a l’UCE a Prada, el president de la Generalitat va apel·lar a “la confrontació” amb l’Estat com a estratègia de l’independentisme i va fer una crida a “arriscar”, perquè considera que la via de la negociació està totalment descartada.

Per Casado, Sánchez “ha de contestar i dir què li sembla que Torra digui que ho tornarien a fer, que insisteixi a voler trencar la convivència, l’Estatut i la Constitució a Catalunya”. A més, també li va retreure que el seu partit arribés a acords amb forces independentistes per aconseguir el control d’alcaldies de municipis importants de Catalunya, com ara Badalona, i de la Diputació de Barcelona.

Un altre dels retrets que li va etzibar el màxim dirigent popular va ser que no hagi refusat obertament de pactar la investidura a la presidència de l’executiu espanyol amb els partits independentistes.

Borràs respon

Sobre les paraules de dimarts de Torra, la diputada de JxCat al Congrés dels Diputats Laura Borràs les va secundar i va recordar que el president de la Generalitat ja havia assenyalat que actuaria “fins a les últimes conseqüències”. Borràs també va defensar que “la ruptura amb l’Estat” que defensa Torra “és un embat democràtic de manera cívica i pacífica” i que la seva formació mantindrà el no a la investidura de Sánchez. També va negar que Torra es desmarqui del líder d’ERC, Oriol Junqueras, afegint-hi que estan obligats a entendre’s amb els republicans perquè no es poden presentar “dividits” a un projecte que “és de suma”. Tot i això, la diputada de JxCat va matisar que “unitat” no ha de voler dir per força “uniformitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia