Política

Lozano defensa el rigor en l’informe del procés

La secretària d’estat de l’Espanya Global participa en un acte de Societat Civil

La secretària d’estat de l’Espanya Global, Irene Lozano, va defensar ahir a Barcelona que dirigeix “un projecte d’informació, no de propaganda”, després que aquesta setmana el govern iniciés accions legals contra un informe difós per aquest organisme del Ministeri d’Afers Estrangers sobre la realitat de l’independentisme. Lozano va inaugurar la “jornada sobre convivència lingüística a Catalunya” organitzada per Societat Civil Catalana i va assenyalar que la labor d’Espanya Global és mostrar “el caràcter de país modern que pot fer grans aportacions a la governança global”. Segons la dirigent, el treball La realitat sobre el procés independentista “és un informe basat en els fets i les dades”, una cosa de la qual “s’adonarà qualsevol que ho llegeixi”, i va asseverar que l’estudi no contradiu la presumpció d’innocència dels presos polítics pendents de sentència.

Lozano va agrair en la seva intervenció l’oportunitat de participar en “un debat necessari i interessant sobre la convivència de les llengües” i va defensar que “la convivència lingüística és un element fonamental de la convivència democràtica”.

“Les llengües són un element crucial de la nostra condició d’éssers de cultura”, hi va afegir la secretària d’estat, que va destacar el caràcter simbòlic i pràctic que tenen els idiomes. I és que “una llengua no es conserva en un museu, això la distingeix de qualsevol altre element etnogràfic o cultural”, va dir.

Lozano va afirmar que “l’objectiu de qualsevol visió humanista de la política i la vida” és “desenganxar-se del territori” propi, ja que en “enganxar-se massa al territori, la terra, el terrer, un pot acabar convertint-se en cargol”.

La secretària d’estat va destacar que Espanya Global du a terme “un gran esforç per donar a conèixer les fortaleses del país” i va reiterar que el que dirigeix és “un projecte d’informació, no de propaganda”, motiu pel qual es busca sempre ser “molt rigorosa en el mètode”. La voluntat del govern espanyol és traslladar una imatge de “país modern, innovador i amb talent” i que Espanya Global “es consolidi com un projecte inclusiu per damunt de colors i ideologies”: “Ens uneix a tots i tots podem participar-hi”, va acabar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona