Política

L’Ajuntament de Girona no suspèn per ara les Fires

Suspenen el primer acte de la festa major dels Quatre Rius, el Vermut Musical i el Toc de Rams i la cercavila de Fal·lera Gironina

L’Ajuntament parlarà amb les entitats ben aviat “per veure què fan”

L’Ajuntament de Girona va passar balanç ahir de la nit d’aldarulls i càrregues policials de divendres: es van detectar 10 contenidors i tres cubells cremats i danys en mobiliari urbà com ara senyalització, tanques i espais publicitaris. La zona més afectada la nit de divendres va ser la de Bonastruc i el Pont de la Barca. El càlcul de la reposició de contenidors destruïts és de 15.000 euros.

Fonts del govern municipal van assegurar ahir que la programació de Fires “de moment” no experimentarà canvis, tot que van assenyalar que parlaran amb les entitats per cadascun dels actes concrets i per “valorar, en funció de la situació, què es fa”.

Ahir les entitats convocants de la festa major dels Quatre Rius, d’acord amb l’Ajuntament, van suspendre la celebració del Vermut Musical, l’acte amb què donen a conèixer les diferents activitats de la festa major d’aquest any. “La situació –van assegurar a les xarxes–, l’escalada de violència, ens ha obligat a anul·lar l’acte.” Un dels objectius de la festa major dels Quatre Rius, segons van exposar els organitzadors després d’haver anul·lat el vermut, és “fomentar la participació ciutadana i que els ciutadans surtin al carrer i interactuïn, conversin, comparteixin i, en definitiva, convisquin, enriquint-se amb la diversitat i la diferència, i emprant la discrepància respectuosa per millorar i avançar”. Aquest era el primer acte previ a l’inici de les Fires. Toc de Rams amb Fal·lera Gironina, amb el repartiment de mocadors i domassos, canvi de rams i toc de festa. Posteriorment s’havia de fer un recorregut per la plaça del Vi, el carrer Nou del Teatre, el de l’Auriga i la pujada de la Mercè. Recorregut de tornada: carrer de les Beates, pujada de les Pedreres, plaça de Catalunya, pujada del pont de Pedra i acabar a la plaça del Vi.

El d’ahir no és el primer ajornament a Girona a causa de la situació d’excepcionalitat que viu el país aquesta setmana. Dijous es va oficialitzar l’ajornament de la cursa del carrer Nou, que s’havia de celebrar avui, diumenge, “per raons de mobilitat i seguretat”. L’organització va deixar clar que en cap cas la cursa s’anul·la, sinó que més endavant s’oferirà una nova data per a la celebració. Els participants que ja estaven inscrits rebran aviat una nova data de celebració a través del correu.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, present al matí en la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i els alcaldes de Tarragona i Lleida i el vicepresident, Pere Aragonès, havia lamentat durant la nit a través de Twitter els aldarulls per part d’uns pocs violents “molt ben organitzats que no representen els gironins”. També va queixar-se de les càrregues de la Policía Nacional, “indiscriminades, lluny del protocol”. Així mateix, en una altra piulada, Madrenas va demanar “depuració de responsabilitats” de la Policía Nacional per haver actuat “de manera absolutament desproporcionada”.

LA XIFRA

15.000
euros.
Aquest és el cost que tindrà reposar tots els contenidors fets malbé divendres.

LA FRASE

La Policía Nacional va actuar divendres de manera absolutament desproporcionada
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA

LA DATA

25.10.19
Dia en què es farà el pregó.
Les Fires de Girona comencen oficialment divendres de la setmana vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona