Política

Mig miler de persones llancen escombraries a la subdelegació del govern espanyol a Girona

Més de 300 manifestants marxen pel barri de les Corts de Barcelona convocades pels CDR

Aquest vespre també hi ha mobilitzacions en marxa a l’avinguda Meridiana i a Sabadell

Centenars de persones convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Girona han llançat escombraries davant la Subdelegació del govern espanyol per rebutjar “la violència de l’Estat i el col·laboracionisme del govern”.

El col·lectiu ha convidat els gironins a concentrar-se a les vuit del vespre davant la seu estatal i a portar-hi les deixalles davant la manca de contenidors a la ciutat . Unes 500 persones han participat en la concentració, segons la policia municipal.

Un perímetre format per tanques lligades i furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Policía Nacional espanyola han protegit l’edifici però no han muntat línia policial.

Manifestació a les Corts

Una hora abans ha començat una manifestació al barri de les Corts de Barcelona en contra de la “repressió” de l’Estat espanyol i la policia, i per reclamar la llibertat dels membres dels CDR detinguts el passat 23 de setembre, coincidint amb el primer mes del seu empresonament.

La Cercavila Antirrepressiva reivindica també la llibertat de les persones detingudes durant les darreres jornades de protestes arreu de Catalunya i l’absolució de tots ells.Alguns dels lemes més utilitzats són “Els CDR no ens rendim”, “La repressió no ens atura” o “La nostra sentència, la independència”.

Els manifestants han iniciat la protesta a la Plaça Concòrdia, al barri de les Corts, i després han caminat per Numància i Avinguda Madrid, fins a trobar-se amb una altra protesta a Sants. Més tard els participants en la protesta han tallat l’avinguda Diagonal a l’altura de Maria Cristina.

Aquest dimecres al vespre també hi ha una mobilització en marxa l’avinguda Meridiana de Barcelona, a l’altura de Fabra i Puig.

Clam per l’alliberament dels detinguts a Sabadell

Més de 200 persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre al Racó del Campanar, a tocar de l’Ajuntament de Sabadell, per reclamar l’alliberament dels set detinguts el 23-S per la Guàrdia Civil acusats de terrorisme, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar danys amb objectius estratègics i que un mes després estan en presó preventiva a Soto del Real.

En un acte emotiu on han intervingut familiars dels detinguts i altres activistes represaliats com Tamara Carrasco o el raper Elgio, s’ha acusat l’Estat de “fer servir els set detinguts com a caps de turc” per evitar que el poble “aixequi la veu”.

A l’acte també hi han assistit els altres dos detinguts avui fa un mes que van quedar en llibertat.

Folgueroles dona suport al veí detingut el 23-S

Centenars de veïns de Folgueroles (Osona) s’han concentrat aquest dimecres a la plaça Verdaguer del municipi en suport a Txevi Buigas, el CDR osonenc detingut ara fa un mes per la Guàrdia Civil. El van arrestar juntament amb sis persones més en l’anomenada operació Judes contra l’independentisme.

Buhigas està des d’aleshores en presó preventiva a Soto del Real acusat de terrorisme, fabricació i tinença d’explosius, i conspiració per causar danys amb objectius estratègics.

Durant l’acte, els familiars i veïns de Buigas també han rebut el suport de l’activista Adrià Carrasco en forma de missatge gravat des de Brussel·les. Carrasco ha volgut posar en valor que si bé en Txevi i la resta “són tancats en una cel·la, hi ha milers de persones protestat al carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona