Política

Torra creu que els CDR detinguts i investigats per presumpte terrorisme són “presos polítics”

El president celebra que la societat surti al carrer i demana “canalitzar” les seves demandes a través d’un referèndum

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat que aquest passat cap de setmana se celebressin a Barcelona manifestacions de signe divers i ha demanat “canalitzar” els seus anhels “com es fa en els països normals”, que és a través d’un referèndum. En una entrevista amb Ràdio Estel, ha assegurat que el poble català és “madur” i que la coincidència de la manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 dissabte i la de signe oposat que va convocar diumenge Societat Civil Catalana “demostra que el debat hi és”. “Els partidaris de la independència i els que volen romandre a Espanya volen expressar-se”, ha afegit.

Torra ha afirmat que “el país està a prova” i que la sentència de l’1-O “interpel·la tothom”, i ha advertit que malgrat la decisió del Suprem l’independentisme és “una realitat inqüestionable que no desapareixerà”. No obstant això, ha reivindicat “la bandera del diàleg i la no-violència” per poder explicar el cas català al món. “Democràcia; drets civils, socials i polítics, i no-violència. Si algun d’aquest triangle de valors no hi és, no crec que puguem guanyar”, ha avisat.

Sobre les actuacions policials de les darreres setmanes, ha confessat que “hi ha hagut imatges que no han agradat”, però ha dit que no té “cap mena de dubte” que el conseller d’Interior, Miquel Buch, complirà les instruccions que li va donar per tal d’investigar tota possible irregularitat del cos. En preguntar-li per la detenció de diverses persones vinculades als Comitès de Defensa de la República (CDR) per part de la Guàrdia Civil a qui l’Audiència Nacional investiga per presumpte terrorisme, ha considerat que són “presos polítics”.

Nova trucada a Sánchez

Torra ha explicat que hi ha hagut nous intents de contactar amb el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i que “el món no ha entès” que “en un moment d’aquesta gravetat” el també líder del PSOE no agafi el telèfon al president de la Generalitat. També ha aprofitat per retreure a Sánchez que insinués que el Govern havia donat instruccions per xiular-lo quan va visitar els agents de la Policia Nacional ferits durant els aldarulls dels darrers dies: “Em semblen intolerables aquestes paraules del president Sánchez. En aquest país hi ha llibertat d’expressió”.

Resposta a la llevantada

El president de la Generalitat també ha avançat que a la reunió que celebrarà demà el Govern s’aprovarà un “programa” per coordinar la resposta de les diferents conselleries als aiguats que han afectat el Camp de Tarragona per la llevantada de la setmana passada i que permetran “poder anar a les Garrigues, a la Conca [de Barberà] i al Baix Camp amb unes propostes concretes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona