Política

Iceta, a ERC: “Si creuen que Sánchez no té principis, per què diuen que voldrien que governés ell?”

El líder del PSC reclama concentrar el vot a la seva formació per un “govern sòlid” de Sánchez

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat concentrar el vot a la seva formació el 10-N i ha retret als republicans que diguin que Pedro Sánchez no té principis: “Per què diuen que voldria que governés ell, si no té principis?”. En aquesta línia, ha dit que hi ha sectors de l’independentisme que “necessiten la pitjor Espanya possible per a eixamplar la base”, mentre que els socialistes busquen “la millor Espanya possible, governada per un govern progressista i per Sánchez”. El líder dels socialistes catalans ha visitat aquest divendres Mataró, en el primer dia de campanya, que ha arrencat sense la cap de llista, Meritxell Batet, de baixa mèdica.

Després que el líder de PSOE hagi dit que no hi haurà coalició amb el PP, Iceta ha carregat contra els populars per “intentar desmotivar el vot progressista” amb una campanya “en B”, “solapada amb bots i amb perfils falsos”. Iceta ha dit que el bloqueig i el conflicte a Catalunya són els dos problemes d’ara i que només el PSC pot acabar amb aquestes dues qüestions. “Si hi ha una àmplia victòria socialista, no hi ha bloqueig”, ha dit Iceta, que creu que derrotaran “tant la dreta com l’independentisme”.

Iceta s’ha tornat a referir a la filtració del programa electoral del PSOE, que no incloïa inicialment la declaració de Granada, i ha defensat que és interès de la dreta “trobar petroli on no n’hi ha”. “Si a l’abril [el federalisme] no era un problema, ara per què ho hauria de ser?”, s’ha qüestionat.

El líder del PSC també ha reivindicat “no treure bastons” en campanya electoral i evitar “extremar posicions”. “Em fa certa gràcia quan el PP vol explicar que el PSOE no és constitucionalista; quina fluixa memòria tenen, a qui li va costar arribar al constitucionalisme va ser al PP”, ha dit. “Mai ens trobaran en aquesta competició”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries