Política

No és un lloc qualsevol

Mig centenar de persones es manifesten abans del míting de JxCat en contra dels actes polítics a Lledoners

Reclamaven una estratègia unitària i que la resposta política estigui a l’altura de la protesta civil

És lícit que JxCat celebrés ahir l’acte central de la seva campanya electoral davant de la presó de Lledoners? Hi ha qui creu que sí, tenint en compte que entre els barrots del centre penitenciari hi té quatre presos que havien de ser candidats el 10-N però que el Tribunal Suprem va inhabilitar (Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn). De la mateixa manera que, pel mateix motiu, ho hauria de poder fer Esquerra Republicana avui al mateix emplaçament. Però no tothom ho veu així.

Les assemblees territorials del Bages, el Moianès i el Solsonès de l’ANC van fer públic aquesta setmana el seu desacord amb les direccions dels dos partits per haver previst aquests actes de campanya per separat al Pla de Lledoners. L’Assemblea considera que aquest espai hauria de preservar-se com un punt d’unitat de l’independentisme on retre homenatge a tots els presos polítics i també els exiliats arran del procés independentista, i reivindicar-ne la seva llibertat.

L’ANC, doncs, estava molesta per la falta d’unitat d’acció i la utilització electoralista de l’espai, i en cercles propers a l’entitat i als CDR s’havia plantejat, per bé que sense gaire concreció, la possibilitat de fer actes de protesta durant els mítings per explicitar aquest descontentament. Mig centenar de manifestants van secundar ahir la protesta, silenciosa però amb dos models de pancartes amb un missatge clar: “Vergonya de polítics” i “Estratègia unitària”. No van fer cap acte de boicot, però van visibilitzar amb fermesa la seva indignació. “Cauen en el xantatge emocional per esgarrapar quatre vots, i el que haurien de fer és sumar forces pel país i no mirar pels seus interessos”, explicaven els manifestants, molestos amb el canvi de discurs i la poca concreció de la classe política. “No han estat a l’altura de la resposta ciutadana, això és evident.”

Els manifestants van fer-se veure abans de l’acte i van rebaixar el perfil en el moment del seu inici alertant, això sí, que avui al migdia hi tornarien per l’acte d’ERC i que haurien fet el mateix amb la CUP. “El Pla de Lledoners no és un espai qualsevol. No és una sala d’actes o un poliesportiu municipal. És l’espai de trobada de la gent que vol transmetre el seu escalf a tots els presos polítics empresonats”, hi van afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona