Política

El PP exigeix aplicar la llei de Seguretat per la visita de Felip VI a Barcelona

Insta el govern espanyol en funcions a posar “tots els mitjans” per garantir la seguretat durant la visita del monarca espanyol

L’insta a posar en pràctica la llei per poder “dirigir i coordinar totes les forces” i cossos per evitar incidents

L’exdelegada del govern espanyol a Catalunya i número dos del PP per Barcelona a les eleccions del 10 de novembre, Llanos de Luna, ha exigit al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez que apliqui la llei de Seguretat Nacional a Catalunya per a garantir que la visita de Felip VI a Barcelona transcorri amb total “normalitat”.

Llanos de Luna ha reclamat a Sánchez “tots els mitjans” per garantir la seguretat durant la jornada electoral i la visita del rei, que arriba a Barcelona on aquest dilluns ha de presidir l’entrega dels Premis Princesa de Girona.

En una atenció als mitjans al Port Olímpic de Barcelona, Llanos de Luna ha responsabilitat Sánchez i l’executiu espanyol de la seguretat d’aquests esdeveniments i els ha recordat que l’aplicació de la llei de Seguretat Nacional els permetria “dirigir i coordinar totes les forces” i cossos per evitar incidents.

“Igual que té la responsabilitat de garantir la seguretat de la jornada electoral, també la té perquè demà els reis puguin venir amb totes les garanties”, ha afirmat l’exdelegada del govern, que ha defensat que el rei “pot acudir a qualsevol lloc del territori nacional” i que Sánchez ha de garantir la seguretat del “dia a dia”. Per això vol que es desenvolupin amb “normalitat” unes eleccions espanyoles que veu com a “oportunitat per concentrar el vot al PP, l’únic partit constitucionalista que garanteix la unitat”, i fer fora el PSOE del govern. “És un moment crucial per fer fora Sánchez de La Moncloa, que és també treure Torra de la Generalitat”, ha asseverat.

Picabaralla interna

Després que la seva cap de llista, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president del PPC, Alejandro Fernández, demanessin ahir dissabte disculpes als catalans contraris a la independència per haver-los deixat “desemparats” i que l’expresident del PPC i actual regidor a Badalona Xavier García Albiol els respongués que ell no ha de demanar perdó “per res”, Llanos de Luna no ha volgut polemitzar amb els seus companys de partit i s’ha limitat a assenyalar que “el PP potser ha pogut cometre alguns errors” però que “mai més hi haurà un constitucionalista que pugui dir que té desemparament”. “El PP estarà sempre defensant els drets i la llibertat”, ha conclòs.

Llanos de Luna s’ha reunit aquest diumenge amb membres de les joventuts del partit, Noves Generacions, encapçalats per la seva presidenta a Catalunya, Irene Pardo, que a les passades eleccions espanyoles formava part de la candidatura d’Álvarez de Toledo, però que no repeteix a la llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les