CiU denuncia l'existència de 26 punts més de votació «no oficials»

L'ara regidor del PSC, Ramon Nicolau, va oferir «material de suport» a les entitats

Ahir, però, i gràcies a la delació d'una funcionària del consistori, la formació que lidera Xavier Trias es va assabentar de la magnitud de la suposada manipulació de les regles del joc de la consulta. La funcionària, de la qual no s'ha volgut desvetllar el nom, va fer arribar ahir a un regidor nacionalista una carta de dues pàgines que l'aleshores comissionat de l'alcaldia per a la Participació Ciutadana, Ramon Nicolau –que ha cobert la baixa d'Itziar González dins del grup de càrrecs electes del PSC–, va adreçar fa uns dies al teixit associatiu de la ciutat, abans de començar la setmana de votacions en què, a banda de sintetitzar les característiques del procés, anava més enllà d'encoratjar-les a fer-ne difusió. «Us animem que contribuïu a l'exercici d'aquest dret de participació col·laborant en la difusió de la consulta ciutadana i que durant els dies de la consulta destineu un ordinador amb connexió a internet a la vostra seu per facilitar als vostres associats i associades la participació en la consulta», recull la carta de Nicolau, en què s'hi afegeix: «Si, com esperem, desitgeu afegir-vos a aquesta iniciativa, us oferim material de suport (senyalització de l'ordinador) i assessorament, us agrairíem que contactéssiu amb el departament de Comunicació i Qualitat al telèfon 932564520; correu electrònic: [email protected]

A més de la comunicació de Nicolau, a les mans d'aquesta treballadora de l'Ajuntament també ha arribat un segon document que, en opinió dels responsables de CiU, evidencia que almenys 27 entitats han acceptat la invitació tàcita a convertir algun dels seus ordinadors en punts de votació. En la llista apareix la UGT, però no CCOO, i hi destaca l'esforç per captar cases regionals, a més de l'aparició d'institucions públiques, com la Universitat de Barcelona, o de destacades organitzacions empresarials del país com ara Pimec. El llistat de presumptes col·laboradors extraoficials va acompanyat del nom d'una persona de contacte en cada cas, de telèfons i de correus electrònics, i d'una relació de quatre persones amb diferents vincles amb el consistori encarregades de l'assessorament adequat perquè aquestes entitats esdevinguin punts de votació. Des de CiU s'ha apuntat que un d'aquests «auditors» de l'Ajuntament és un conseller del PSC al districte de l'Eixample i que un altre constava fins ara com a treballador eventual encarregat del procés participatiu al voltant de la construcció del túnel del TAV que ha de travessar Barcelona. Els responsables de la federació nacionalista avaluaven ahir la possibilitat de presentar una altra denúncia a la mesa de seguiment i garanties de la consulta sobre la base de la filtració d'aquests emplaçaments.

Casa de Granada
Los Romeros
Centre andalús Comarca d'Estepa
Centre aragonès de Sarrià
Centre asturià
Centre aragonès de Barcelona
Casa de Cantàbria Casa-centre de Castella i Lleó
Centre lleonès a Catalunya
Casa de Ceuta
Euskal Etxea
Cova da Serpe
Centro Galego
Federació d'Associacions Extremenyes a Catalunya
Casa de Múrcia i Albacete
Casa de Sòria
Moviment Laic i Progressista
UGT
Associació de veïns del Fort Pienc
Institut Municipal del Taxi
Eix comercial Sant Andreu
Universitat de Barcelona
Fedelatina
Escola Ramon Llull
PIMEC
Plataforma del Transport Públic
Escola del Treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona