Política

Govern i comuns avancen en la negociació dels pressupostos

El govern i els representants del grup parlamentari dels comuns van aprofitar la reunió que van fer dijous passat per acostar posicions en fiscalitat, concretament sobre el tram autonòmic de l’IRPF i l’impost de successions, en el marc de les negociacions dels pressupostos de la Generalitat per al 2020, segons van explicar fonts de les dues parts a l’agència ACN. Sense donar gaires detalls, l’executiu català va assegurar, com ja havia avançat aquest diari el mateix dijous , que la idea és reduir la pressió fiscal per a les rendes més baixes i augmentar-la per a les rendes més altes. En una entrevista a Rac 1, l’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, va confirmar que s’està avançant, però va fer una crida a la “responsabilitat” perquè s’aprovin els pressupostos no només de la Generalitat sinó també de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Estat.

Segons fonts coneixedores de les negociacions, s’està parlant basant-se en la proposta de resolució aprovada en el debat de política general, que reclamava a la Generalitat “impulsar una reforma fiscal progressiva” que “modifiqui la fiscalitat en l’IRPF i l’impost de successions”, un text que va rebre el suport de JxCat i ERC. La resolució també instava el govern a “posar en marxa la fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic, amb l’impost sobre vehicles contaminants, a les activitats econòmiques que generen més gasos d’efecte hivernacle, i sobre les emissions portuàries de grans vaixells i creuers”. Tot i que les posicions es van acostant, el calendari es manté, i les eleccions han fet ajornar una possible aprovació dels comptes fins al gener de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona