Política

Calvo subratlla que la reunió amb ERC serà de “partit a partit”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions explica que la trobada amb els republicans té com a objectiu trobar “alguna sortida” per a la investidura

Descarta parlar d’autodeterminació perquè “no és a la nostra Constitució”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha subratllat aquest dimarts que la reunió entre el PSOE i ERC prevista per dijous que ve serà “de partit a partit” i tindrà com a objectiu “trobar alguna sortida per tenir investidura i arrencar la conformació d’un govern”.

“Ens asseurem de partit a partit”, el PSOE i ERC, ha reiterat en diverses ocasions en el transcurs d’unes declaracions a la seva arribada a un acte d’Espanya Global. “Dijous, a les cinc, s’asseuen dos partits i s’asseuen els càrrecs orgànics dels partits”, ha insistit.

D’altra banda, Calvo ha revelat que el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, i ella mateixa mantenen “una línia constant i fluïda, de sempre, que és el que ens toca com a vicepresidents”. “I aquí intentarem posar tot de la nostra part, no faltarà la bona intenció”, ha reblat.

No obstant, la dirigent socialista ha volgut deixar clar que tot es farà, “com sempre, amb la legalitat a la mà i amb la política també”. “Fa molta falta política en el bon sentit de la paraula de trobada amb el diferent”, ha indicat.

Preguntada si en la reunió s’abordarà la qüestió de l’autodeterminació, Calvo ha estat directa: “L’autodeterminació no hi és mai. L’autodeterminació no és a la nostra Constitució. No cal donar-hi més voltes”.

En qualsevol cas, ha reiterat que a la reunió convocada per dijous a les cinc de la tarda al Congrés dels Diputats, el PSOE assistirà “amb la millor voluntat de formar govern aviat” i, amb “la Constitució a la mà, intentar obrir un nou moment per a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries