Política

ERC avisa el PSOE que només reprendrà la negociació “si la política desplaça la repressió

El coodinador nacional reivindica Esquerra com a “trencaglaç dels murs del bloqueig”

Aragonès exigeix la llibertat immediata de Junqueras

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha advertit aquest dissabte que “la nova etapa política només es pot obrir si la política desplaça la repressió”. “S’entén o no s’entén?”, ha preguntat durant la seva intervenció al 28è Congrés d’ERC, que arriba amb la investidura del president espanyol sobre la taula i després que els republicans anunciessin que paralitzen les negociacions amb el PSOE fins que l’Advocacia de l’Estat es posicioni sobre la immunitat del president d’ERC, Oriol Junqueras, després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Aragonès n’ha exigit l’alliberament “immediatament” i que s’anul·li “la sentència del judici de la vergonya”, referint-se a la decisió del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

També ha celebrat que els darrers resultats electorals han donat a ERC “una magnífica oportunitat” per resoldre la situació política i ha reivindicat el partit com al “trencaglaç dels murs del bloqueig”. “Assumim el paper de fer les escletxes”, ha dit, malgrat que qui obre camí “té esgarrinxades i és qui es cansa més”. Tot plegat malgrat que “alguns” havien dit que “escapçarien” el partit “i es pensaven que posant a la presó i forçant a l’exili” deixarien la formació “desnortada”, ha assegurat. “Doncs avui som dempeus, més forts, més units que mai i més guanyadors que mai. Si es pensaven que la repressió ens faria perdre, hem guanyat”, ha clamat.

Per a Aragonès, és l’hora d’”un acord polític que busqui solucions polítiques”. “Som aquí per crear les condicions per guanyar i exercir el lideratge”, ha garantit, i ha advertit que “hi haurà moments d’èxit i moments en què l’èxit quedarà una mica més lluny”, però ha reclamat als militants que se sentin “orgullosos” de ser d’ERC malgrat les “crítiques” que de vegades arriben “de massa a prop”. Malgrat aquesta aposta pel diàleg, el dirigent republicà no ha descartat la mobilització com a element de pressió per a la causa independentista: “Que algú ocupi la cadira buida no vol dir que els altres buidem el carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona