Política

ERC anuncia que impugnarà la decisió del Suprem sobre Junqueras

Els republicans presentaran un recurs de súplica al mateix tribunal i demanaran al Parlament Europeu que “protegeixi” la immunitat de l’eurodiputat d’Esquerra

Pere Aragonès afirma que avui l’alt tribunal “ha dictat el ‘Brexit’ judicial de l’Estat espanyol”

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) impugnarà davant el Tribunal Suprem (TS) la decisió del mateix tribunal d’impedir al president d’ERC, Oriol Junqueras, l’accés a la seva condició d’eurodiputat en contra de l’opinió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que el mateix TS havia demanat. El també vicepresident del govern català ha defensat que “ara més que mai cal obrir una via política per solucionar” el conflicte català.

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha avançat en una roda de premsa hores després de fer-se pública la decisió del Suprem d’inhabilitar Junqueras que presentaran un recurs de súplica davant el mateix tribunal i, si cal, recorreran la decisió dle TS davant els tribunals europeus.

A més, ha demanat al Parlament Europeu que “protegeixi la immunitat de Junqueras i en verifiqui les credencials.

Aragonès ha assegurat que la defensa jurídica de Junqueras esgotarà “totes les vies viables i transitables a l’abast” perquè pugui estar dilluns que ve al ple de l’Eurocambra, a Estrasburg.

‘Brexit’ judicial

“Avui el Tribunal Suprem ha dictat el Brexit judicial de l’Estat espanyol”, ha afirmat Aragonès. I és que segons ell, la decisió del Suprem situa Espanya “fora de la Unió Europea (UE) en termes judicials”. “Estem davant una autarquia judicial”, ha alertat.

Aragonès ha considerat de “molt preocupant” que la cúpula judicial espanyola “desafiï” la justícia europea, en el que ha qualificat de “deriva euroescèptica de la justícia espanyola”.

En aquest marc, ha defensat que “és més urgent que mai activar la via política i treure el conflicte dels tribunals”, que segons ell són ostatges de la dreta i la ultradreta. “Quan els poders estat intenten impedir no només les decisions de la ciutadania sinó el sistema judicial europeu per mantenir la unitat d’Espanya, ara més que mai cal obrir una via política per resoldre el conflicte”, ha assegurat.

“Davant aquest Brexit judicial i la incoherència del Tribunal Suprem, esgotarem totes les vies jurídiques i seguirem activant totes les vies polítiques”, ha reblat.

D’altra banda, Aragonès ha explicat que l’aposta dels republicans per activar una mesa de negociació amb l’Estat no és perquè confiïn en aquest, “sinó perquè confiem amb nosaltres”.

No obstant això, ha avisat el PSOE que la legislatura espanyola no tindrà recorregut si es manté l’“immobilisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona