Política

Torra vol consensuar en la cimera independentista els “pilars” per negociar amb Sánchez i tenir “més força”

Sobre la seva inhabilitació quan hi hagi sentència ferma, preveu que hi pugui haver eleccions

El president es reuneix aquesta tarda amb JxCat, ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, vol consensuar a la cimera de partits i entitats independentistes d’aquest dimecres els “pilars” per negociar amb l’Estat i tenir així “moltíssima més força”. En declaracions a Ràdio 4 aquest matí, el cap de l’executiu ha confirmat que el Govern i els actors independentistes es reuneixen aquesta tarda, en una cimera on no s’hi han convocat els comuns. El president, acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, es reuneix a les 216.30h amb JxCat, ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium al Palau de la Generalitat.

D’altra banda, Torra ha admès que la Generalitat “té les presons”, però no la legislació que permeti alliberar els líders independentistes empresonats. El president, que ha insistit que només el Parlament pot treure-li la condició de diputat, no ha concretat què passarà si el Suprem l’inhabilita amb sentència ferma.

Torra ha argumentat que la cimera d’avui ha de servir per negociar com s’exerceix l’autodeterminació, i que no s’hi han convocat els comuns perquè ja estaran representats a la mesa de diàleg amb l’Estat. La reunió d’avui és entre els actors independentistes per a preparar aquesta mesa posterior. Torra ha demanat als comuns que “utilitzin la seva força” per “ajudar” el govern espanyol.

Finalment, el cap del Govern ha opinat que li agradaria que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, pogués assistir a la cimera independentista d’avui, després d’haver demanat els permisos del segon grau -tot i que fonts de l’entitat apunten que no es preveu aquest escenari. Sigui com sigui, Torra ha conclòs que, el dia que Cuixart i Jordi Sànchez surtin de la presó, “el Palau estarà preparat per rebre’ls com Déu mana”.

Tot i no concretar què passarà si el Suprem l’inhabilita amb sentència ferma, Torra ha apuntat que potser hi hauria d’haver un president en funcions per, després, convocar unes eleccions: “Suposo, no ho sé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona