Política

Miquel Iceta i Marc Lamuà, per “superar el conflicte polític”

Reivindiquen el PSC com a formació clau per liderar un “canvi de rumb”

Iceta diu que s’ha perdut una dècada

La cloenda del novè congrés del PSC gironí va ser l’oportunitat ahir a Platja d’Aro per als socialistes catalans de marcar perfil de cara a les properes eleccions catalanes. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hi va intervenir per qualificar el PSC com la formació clau per “superar el conflicte polític” i “encarnar una esperança”. Iceta no es va estalviar crítiques a l’independentisme: “Hem perdut deu anys. Hi ha hagut algun avenç en aquest temps? Cap”, va assegurar. Amb tot, també va demanar defugir actituds “d’agror o venjança” i va advocar pel diàleg i per un canvi de rumb, que “només es pot fer des del respecte al conjunt de la població i, especialment, als adversaris”, va dir. “Tretze anys de presó a Junqueras no són la solució. Però això no vol dir que no sigui responsable”, hi afegeix Iceta.

En la mateixa línia, el reelegit primer secretari del PSC de les comarques gironines, Marc Lamuà, va cloure el congrés definint el socialisme gironí com una “federació federalista, amb identitats múltiples, catalana, espanyola, units i unides en la defensa de la democràcia, la llibertat, la igualtat i la justícia; en la defensa, en definitiva, de les persones”. Lamuà va reivindicar el PSC com “l’esquerra a les comarques gironines” i va defensar que el nou escenari polític que segons ell s’obre camí a l’Estat espanyol demostra que, “en política, és més productiu i progressista buscar l’entesa que la confrontació”.

LES FRASES

En política, és més productiu i progressista buscar l’entesa que la confrontació
Marc Lamuà
primer secretari del PSC de les comarques gironines
Hem perdut deu anys. Canvi de rumb. La societat catalana té ganes de superar el conflicte polític
Miquel Iceta
primer secretari del PSC de Catalunya

La nova executiva gironina del PSC

Així queda formada la nova executiva del PSC gironí, coordinada per Marc Lamuà: presidenta, Iolanda Pineda; viceprimer secretari i portaveu, Pere Casellas; igualtat i justícia social, Sílvia Paneque; política institucional, Maurici Jiménez; treball i relacions sindicals, Anna Belén López; organització, Alfons Jiménez; feminisme, Yolanda Aguilar; política municipal, Òscar Aparicio; comunicació i finances, Cristina López; consell de governs, Josep Melcior Muñoz; transició ecològica i ODS, Sònia Trilla; coordinació orgànica, Juli Fernández; educació, Pepa Celaya; cultura i esports, Rafel Bruguera; ciutadania i cooperació, Anna Belén Avilés; formació, Francisco Pastor; turisme i comerç, Mónica Ríos; medi rural, Pere Moradell; internacional i europea, Blanca Cercas; memòria històrica, Toni Marín; gent gran i salut, Olga Simarro; economia i emprenedoria, Juan Carles Amaya; joventut, Marta Poyatos; impuls catalanista, Francesc Francisco Busquets, i xarxes i desenvolupament digital, Marina Alegre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia