Política

Torra: “No podem acceptar que el govern espanyol confisqui les nostres competències en salut, seguretat i transport”

El president de la Generalitat truca al lehendakari Urkullu amb qui “coincideix” en valorar que l’estat d’alarma de Sánchez respon a una voluntat de “recentralització”

“No permetrem que es vulnerin les nostres competències i més quan el Govern espanyol reacciona tard i malament”, insisteix Budó en una compareixença

El president de la Generalitat, Quim Torra, veu l’esborrany del decret d’estat d’alarma amb què està treballant el Consell de Ministres extraordinari com una “recentralització”. Segons ha dit en un tuit , Torra ha trucat al lehendakari Urkullu per “valorar l’avenç de la pandèmia del coronavirus i la resposta que cal donar-hi” i han coincidit en què “no podem acceptar que el Govern espanyol confisqui les nostres competències en salut, seguretat i transport”. “Necessitem suport; no recentralització”, ha sentenciat.

En aquest sentit i en una compareixença des del Palau de la Generalitat aquest dissabte a la tarda, Meritxell Budó, ha insistit: “No permetrem que es vulnerin les nostres competències i més quan el Govern espanyol reacciona tard i malament”. També ha constatat la “sorpresa” que ha tingut el govern en saber l’ajornament de la reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, amb el president Torra i altres presidents autonòmics: “Cada minut que passa és un minut d’or pel aturar el coronavirus”.

Budó ha demanat a Pedro Sánchez que s’escolti aquest diumenge a Catalunya i que cal mantenir les competències per poder controlar el virus. El decret d’estat d’alarma “va més en la línia d’invasió de competències i no pas de cooperació”.

A més, el govern ha insistit en la petició que ja va fer aquest divendres a la nit el president Torra al govern espanyol de “frenar les entrades al nostre país a través del ports i aeroports i alta velocitat”. Ha acabat la seva intervenció insistint en la importància del confinament: “És totalment necessari que tothom es quedi a casa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia