Política

Torra insisteix davant les Cambres de Comerç en el “confinament total”

El president de la Generalitat considera que la mesura ha d’anar acompanyada d’un “paquet econòmic de mesures sòlid i consistent” per reduir l’impacte de la crisi

Demana “solidaritat i compromís” a les empreses

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat davant els presidents de les Cambres de Comerç de Catalunya la necessitat d’un “confinament total”, tal com recomanen els experts, i ha defensat que aquesta mesura ha d’anar acompanyada d’un paquet econòmic “sòlid i consistent” per reduir l’impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

Torra i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’han reunit aquest dilluns per videoconferència amb els representants dels ens camerals, als quals ha traslladat les mesures que ell mateix va plantejar ahir al govern espanyol i que se centren en el “confinament total”, la “reducció de l’impacte econòmic” i un “reforç equitatiu del sistema de salut”.

En aquest sentit, ha explicat que les mesures que proposen en l’àmbit econòmic tenen com a objectiu “protegir els treballadors, autònoms i les empreses”. Però ha insistit que aquestes actuacions han d’anar “acompanyades del confinament total” excepte els serveis essencials, tal i com recomanen els experts, perquè “una cosa no té sentit sense l’altra”.

“Entenc l’extrema duresa i severitat de les mesures que demanem però ens cal disciplina cívica”, ha subratllat. És per això que ha defensat un “acord de solidaritat i compromís amb la ciutadania” i ha instat l’empresariat a què “també ho faci”.

En la reunió, el cap del govern català ha explicat que les mesures econòmiques plantejades se centren en la reducció de les despeses de les empreses mitjançant la moratòria en el pagament de tributs, la suspensió dels pagaments de l’IVA, l’IRPF, l’Impost de Societats, la moratòria en deutes bancaris i la millora de les prestacions per als treballadors autònoms, entre altres.

El govern també preveu la injecció de liquiditat a les empreses, amb mesures com la clarificació de les condicions d’accés a les mesures de liquiditat. A més, s’implantaran iniciatives per rebaixar substancialment el mínim de 100.000 euros per accedir al finançament i evitar que sigui una barrera per a les petites empreses, així com ampliar la línia de finançament de 200 milions d’euros per donar suport als sectors del transport, turisme, hostaleria o educació, entre altres.

La consellera Chacón ha informat que la Generalitat està aplicant una moratòria de sis mesos en els tributs propis i està estudiant aplicar una reducció dels horaris comercials perquè els empleats estiguin menys “exposats” i puguin conciliar la vida familiar.

Els representants econòmics han mostrat el seu suport a la triple proposta que Torra va traslladar ahir a la Moncloa i han ofert la seva xarxa per treballar conjuntament amb el govern.

Els presidents de les cambres han demanat al govern posar en marxa un únic canal virtual amb informació clara destinada a les empreses com a solució a la “confusió” del sector. El president s’ha compromès a establir un canal de comunicació permanent entre les cambres i el govern per afrontar les conseqüències econòmiques de la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona