Política

El president comarcal d'Unió a l'Alt Penedès fa fora CiU de l'alcaldia de Puigdàlber

David Masdeu va assumir ahir el càrrec amb el vot dels seus dos regidors d'IUP i el suport del portaveu socialista

La plana major de Convergència i Unió a l'Alt Penedès no va poder fer pinya ahir a Puigdàlber. Convergència va acceptar amb resignació la moció de censura que va fer sortir els seus regidors del govern per entregar l'alcaldia a Unió Democràtica. El fins ahir alcalde, Pere Ferrer (CiU), assegura que darrere d'aquesta operació no hi ha cap interès en benefici del poble, sinó la revenja explícita del portaveu socialista Harald Ebinger, que Ferrer va expulsar del govern l'abril passat, «per haver incomplert les seves obligacions com a primer tinent d'alcalde del govern». Ebinger va amagar el seu interès a fer efectiva la moció de censura per demostrar a Ferrer les conseqüències de la seva decisió: «Si l'alcalde decideix trencar el pacte de govern ha de tenir una mica de previsió; aquí no es pot pactar un dia amb un i un altre dia amb un altre», va dir el regidor socialista criticant la voluntat de Ferrer de governar en minoria.

De tota manera, tant Ebinger com l'alcalde entrant, David Masdeu, van afirmar durant el ple que havien intentat mantenir converses amb Pere Ferrer (CiU) per intentar crear un pacte d'unitat que permetés tirar endavant el municipi. Però el portaveu dels convergents, Amadeu Gassola, no va tenir cap inconvenient a desmentir aquestes afirmacions: «Ni tan sols heu demanat per parlar amb nosaltres.» Tant ell com la seva companya de grup, Maria Elias, mantenen, juntament amb Pere Ferrer, que darrere del nou pacte de govern no hi ha res més que la revenja. Elias, que va ser alcaldessa fins al febrer del 2009, va recordar a Ebinger les dificultats que sempre hi havia hagut per treballar conjuntament. Segons ella, Ebinger havia votat en contra de les decisions del govern quan encara n'era membre i mai no es va adaptar a la seva responsabilitat com a membre d'un govern unitari, sinó que actuava pel seu compte.

Ebinger qüestiona la situació econòmica del municipi, heretada de la nul·la gestió que es va fer des de l'Ajuntament davant un contenciós administratiu que un veí del municipi va guanyar per l'ocupació d'uns terrenys. Ferrer està convençut que la política econòmica que han fet ha permès començar de zero al municipi i evitar que la bola dels interessos s'anés fent més grossa. Ara, segons ell, arriba el moment que l'oposició demostri si és capaç d'aplicar polítiques més eficaces.

LES FRASES

David Masdeu
alcalde de puigdàlber (IUP)
«Ferrer hauria d'haver dimitit quan va quedar en minoria.»
Pere Ferrer
exalcalde de puigdàlber (CiU)
«Quan els dos cònjuges són infidels, el matrimoni està abocat al fracàs.»
Harald Ebinger
portaveu del psc
«Sense el meu cessament no hi hauria hagut moció de censura.»
Maria Elias
regidora de ciu
«No ha estat gens fàcil treballar amb Ebinger; no sé quins són els seus interessos... Estic ben despistada.»

«La meva oposició serà duríssima»

Pere Ferrer va desitjar sort al seu adversari David Masdeu com a nou alcalde de Puigdàlber. Ferrer va dir que ara els regidors d'IUP tindran l'oportunitat de demostrar que poden fer el que no van fer mai quan eren al govern. Ferrer està convençut d'haver fet el millor per a les finances municipals i la sostenibilitat de l'Ajuntament. Ferrer va advertir al nou govern que la seva oposició serà «duríssima», però mai «no serà destructiva com ha estat fins ara». Segons l'exalcalde de CiU, la moció de censura presentada per IUP i el PSC és el fruit de la «ràbia i la revenja». Segons ell, el discurs dels independents es basa en «excuses de mal pagador». Segons Pere Ferrer, CiU ha actuat «amb seny» i els seus regidors poden anar amb la cara ben alta a tot arreu. En canvi, el nou govern entre IUP i el PSC és, per Ferrer, un «matrimoni que no pinta bé. Quan els dos cònjuges són infidels estan abocats al fracàs». Ferrer lamenta que IUP s'hagi avingut a formar govern amb el regidor socialista que ell mateix va expulsar del govern per haver incomplert les seves obligacions, i recorda que bona part dels membres de la llista socialista ja no es parlen amb Ebinger.

«Necessitem un canvi de cicle»

David Masdeu va prendre possessió del càrrec amb un discurs sobre la necessitat de mirar endavant –«necessitem un canvi de cicle»– i deixar el passat enrere: «Els governs que es basen en el passat són governs dèbils.» La intenció del nou equip, format pels tres independents d'IUP i el regidor del PSC és aprofitar l'últim any del mandat per desencallar la redacció del nou pla d'ordenació urbana, estabilitzar la situació política, iniciar un estudi per instal·lar gespa artificial al camp de futbol, fer els tràmits per a la revisió cadastral de l'IBI i garantir la continuïtat de la llar d'infants. Aquests són els principals reptes del govern de Masdeu. El nou alcalde va obrir les portes als regidors de CiU perquè s'uneixin al seu projecte: «A la gent li costa entendre que no remem tots en la mateixa direcció.» Segons Masdeu, si els regidors de CiU volen, els trobaran «pel bé comú i no per la intoxicació partidista perquè, per damunt de tot, primer són les persones». Masdeu va acabar el seu discurs donant un missatge d'esperança per al municipi: «Volem la cohesió del poble i que els veïns tornin a sentir l'orgull de ser de Puigdàlber.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona