Política

Canadell, sobre la taula de diàleg: “És una falsa expectativa”

El president de la Cambra es mostra contrari a unes eleccions ara

Apunta:“No ens podem permetre tres mesos d’aturada política”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha mostrat el seu escepticisme cap a la taula de diàleg Estat-Generalitat que es vol reprendre al juliol després de l’aturada per la crisi del coronavirus. “Jo sincerament no veig cap voluntat real de diàleg per part del govern espanyol, és una falsa expectativa”, ha assegurat Canadell aquest dimarts als micròfons de Ràdio 4. “La mesa no arribarà enlloc i una bona mostra és la negativa a incorporar un mediador. El govern de Sánchez s’assegura que si signa un compromís es pot fer enrere quan vulgui”, ha assenyalat el president de la Cambra, que també s’ha mostrat contrari a convocar unes eleccions al Parlament ara: “No ens podem permetre tres mesos d’aturada política”.

“És obvi que no hi ha un escenari per anar a eleccions”, ha insistit Canadell, que ha posat sobre la taula la crisi econòmica i social derivada de l’estat d’alarma i la pandèmia de covid-19. “El que cal ara és un programa agressiu i important d’injecció de diners. I per posar-lo en marxa cal estabilitat política”, ha reflexionat en veu alta el president de la Cambra de Barcelona, que sí ha obert la porta a celebrar un comicis en -quatre o cinc mesos- “si la cosa està més tranquil·la i encarrilada”. “Si al novembre les aigües estan més calmades i veiem uns bons resultats de la temporada turística i la demanda industrial, es pot valorar”, ha avançat Canadell.

“Si ERC aposta pel diàleg, l’Estat només ha d’allargar-lo”

“Però convocar eleccions ara seria una irresponsabilitat. El que s’ha de fer és agafar el toro per les banyes i afrontar aquests dos-tres mesos molt difícils i crucials per a la recuperació”, ha reblat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que igualment ha lamentat “les diferències d’estratègia” entre els dos socis de Govern i ha donat suport -amb matisos- a les declaracions de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, carregant contra uns partits independentistes “que no volen fer la independència”. “Si un dels dos grans partits independentistes no ho té clar, no tenim cap possibilitat d’assolir la independència”, ha reconegut Canadell, que no ha citat i criticat directament ERC, però ho ha deixat entreveure.

“Si ERC aposta pel diàleg, l’Estat només ha d’allargar-lo infinitament per mantenir la situació actual”, ha apuntat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que igualment ha posat sobre la taula la reculada dels republicans en el mediador a la mesa de diàleg. “ ERC ha deixat de demanar mediador però, si mirem hemeroteques, no sempre ha estat així”, ha etzibat Canadell. “Tot plegat és una mica decebedor i per aquí anava el missatge de Paluzie”, ha afirmat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha apostat per “nous lideratges a la política catalana”. No obstant això, Canadell ha refusat –de moment- entrar en cap llista política. “No descarto entrar-hi però no aquesta legislatura”, ha puntualitzat.

“Nissan marxa ara per culpa del govern Zapatero”

En paral·lel, el president de la Cambra de Comerç ha lamentat l’anunci del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya i ha acusat directament els diferents governs espanyols de no fer mai res per la indústria automobilística catalana. “Nissan marxa ara perquè el govern de Zapatero no va voler afavorir una planta a la Conca d’Òdena”, ha recordat Canadell, que també ha destapat que es va fer independentista durant el govern d’Aznar. “En el seu segon mandat em va fer veure que el model espanyol mai apostaria per Catalunya”, ha sentenciat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona