Política

L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

L’Audiència Nacional assenyala l’adjudicació a Teyco d’una promoció d’habitatge públic en aquesta ciutat

L’alcaldessa, Mireia Ingla, afirma que la millor manera de defensar els interessos de la ciutat és personar-se en el procediment judicial

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha decidit presentar-se com a acusació particular en el judici per l’anomenat cas del 3% de presumpta corrupció que afecta l’antiga CDC, el PDeCAT i diversos representants d’aquestes formacions.

L’executiu municipal ha pres la decisió després que hagi transcendit la interlocutòria de processament dictada per l’Audiència Nacional, on s’acusa aquests partits d’haver rebut aportacions econòmiques de diverses empreses a canvi d’adjudicacions públiques a Catalunya. El jutge instructor, José de la Mata, veu indicis d’organització criminal, frau, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capital.

El magistrat veu indicis que la presumpta trama hauria actuat en almenys 31 adjudicacions, entre les quals es troba la que va permetre a Teyco construir una promoció d’habitatge protegit a Sant Cugat. El govern local alerta que “de ser certs els fets, l’Ajuntament té la condició de perjudicat”.

En un comunicat, el l’Ajuntament remarca que la interlocutòria apunta a Sant Cugat en l’adjudicació de la promoció d’habitatge públic a la plaça dels Rabassaires.

“Estem cansats i tristos de veure el nom de Sant Cugat lligat a casos de presumpta corrupció i mala praxis”, apunta l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla (ERC), que adverteix que el consistori porta un any lliurant periòdicament documentació a la fiscalia.

“Després de la sentència del cas Palau, que va condemnar CDC per corrupció i en què es conclou que la ciutadania de Sant Cugat va pagar per adjudicacions i obres un sobrecost que es va embutxacar aquest partit polític, és el moment de fer alguna cosa”, subratlla.

En aquesta línia, considera que “la manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la institució comparegui en aquest procediment judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona