Política

Els senadors de JxCat es donen de baixa del PDeCAT

Consideren “intolerable” que la formació hagi dut Junts als tribunals per les sigles i lamenten la “deriva” del Partit Demòcrata

L’exconseller Lluís Puig també estripa el carnet del Partit Demòcrata

Els cinc senadors i senadores de Junts per Catalunya (JxCat) a la cambra alta espanyola estripen el carnet del PdeCAT per la “deriva” que, segons ells, està prenent la direcció del partit.

En un comunicat difós aquesta tarda, Josep Lluís Cleries i Gonzàlez, Mayte Rivero i Segalàs, Josep Maria Cervera i Pinart, Josep Maria Matamala i Alsina i Assumpció Castellví i Auví anuncien que es donen de baixa com a associats al Partit Demòcrata després de la decisió de la seva executiva de “portar JxCat als tribunals pel control de les sigles”. Els senadors consideren “intolerables” les últimes declaracions i accions dels membres de la cúpula demòcrata “ja que posen els tribunals davant del diàleg”.

A més, es queixen que, en qualitat d’associats, en cap moment se’ls ha consultat ni informat sobre aquestes. “Creiem que en un partit polític democràtic els seus membres han de ser partíceps de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta”, afirmen en la nota.

Els senadors i senadores lamenten la “deriva que està prenent el partit” i denuncien que les decisions de l’executiva del PdeCAT no respecten mandat de la darrera Assemblea Nacional i el Consell Nacional de “transitar cap a Junts per Catalunya”.

És per tot això que Cleries, Rivero, Cervera, Matamala i Castellví han decidit “notificar de forma immediata al Partit Demòcrata la nostra baixa com a associats i associades”. “Els senadors i senadores de Junts per Catalunya seguirem treballant per Catalunya i la seva gent al costat del President Puigdemont”, afegeixen.


Lluís Puig també es dona de baixa
També s’ha donat de baixa del PDeCAT l’exconseller de Cultura Lluís Puig. En la mateixa línia que els senadors de JxCat, Puig ha estripat el carnet de la formació perquè les decisions preses per l'executiva “no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap a Junts per Catalunya”.

El PDeCAT porta JxCat als tribunals per les sigles

ACN
El PDeCAT ha demandat JxCat als tribunals per l’ús de les sigles, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN.
Al juliol es va oficialitzar el canvi al registre de partits de la propietat de la marca JxCat, que passava a estar a mans de persones properes a l’expresident Carles Puigdemont. El PDeCAT, però, considera que el canvi es va fer de manera fraudulenta, i per això l’ha portat als tribunals. La setmana que ve se celebra una vista perquè el jutge decideixi si aplica mesures cautelars per suspendre l’ús de la marca per part de la formació liderada per Puigdemont fins que es resolgui el fons de la qüestió. La demanda acaba de dinamitar les opcions de pacte entre les formacions de cara a les eleccions, segons fonts de tots dos partits.
Fonts del PDeCAT han explicat a l’ACN que els seus serveis jurídics han defensat la posició del partit de que el canvi de nom al registre es va fer de forma fraudulenta, com havia denunciat el president de la formació, David Bonvehí. Els demòcrates ja han comunicat a JxCat que emprendrien accions legals.

Des de la formació de Puigdemont indiquen a l’ACN que després de la demanda es fa encara més difícil imaginar un acord per concórrer plegats a les eleccions. Fonts del PDeCAT també admeten que amb aquest moviment ja no hi ha marge per anar junts a les eleccions. L’executiva del partit de Bonvehí es reuneix dilluns.

El procés de canvi de nom
El punt de conflicte entre el PDeCAT i JxCat és com es va fer el canvi de nom. Inicialment, els titulars de JxCat eren treballadors del PDeCAT, amb Laia Canet, com a presidenta, i dos persones més del partit. Canet va ser qui va escriure al registre de partits la marca l’any 2017.

A principis del 2020, els propers a Puigdemont van portar al notari un document en què Canet renunciava a les sigles, juntament amb una certificació que s’havia fet una assemblea telemàtica per canviar la direcció del partit. Els nous titulars, llavors, passaven a ser l’alcalde de Balenyà, Carles Valls, l’exmembre de la direcció del PDeCAT Montserrat Morante, i l’exsecretària de l’ANC Irene Negre.

Però segons defensa el PDeCAT en la seva demanda, aquesta assemblea telemàtica no es va fer. El partit justifica aquesta afirmació a través dels testimonis de dos treballadors del PDeCAT que també constaven com a titulars de JxCat i que asseguren que no van ser convocats a l’assemblea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries