Política

Un exalcalde del PSC, a judici per malversació

Romero és acusat de gastar uns 35.000 euros del Fons Català de Cooperació

L’Audiència de Barcelona comença a jutjar a partir d’avui l’exalcalde de Santa Margarida de Montbui i actual regidor del PSC Teo Romero, acusat d’haver gastar més de 35.000 euros del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, quan n’era el president, del 2007 al 2010.

La fiscalia sol·licita per a Romero tres anys i mig de presó i nou d’inhabilitació a càrrec públic en considerar-lo autor d’un delicte continuat de malversació impropi de fons públics, al qual aplica una atenuant en haver retornat 13.903 euros a aquest organisme format per uns 270 municipis, com el de Santa Margarida de Montbui, i una vintena d’ONG dedicat a impulsar projectes en països en vies de desenvolupament.

En l’escrit d’acusació provisional, el fiscal exposa que Romero va aprofitar que era el president del Fons per viatjar arreu món, on es feien certàmens de l’àmbit local, però hi anava dies abans o feia pagar a l’organisme dietes, com ara dinars i sopars, i l’hostatge d’altres persones. En total es detecten irregularitats en 37 viatges. L’any 2007, a Nairobi, on va anar una setmana abans de les jornades, a més de fer-hi excursions, a més de Sri Lanka, el Perú i Corea. L’any 2008 es van registrar pagaments irregulars en els seus viatges a Israel o la Haia, i l’any següent al Japó, Madrid i altres ciutats espanyoles. En alguns casos hi anava com alcalde, però les factures eren facturades al Fons de Cooperació. La fiscalia també indica que amb diners de l’entitat va pagar despeses personals, com restaurants o “pàgines d’adults”.

La secció vuitena de l’Audiència de Barcelona ha dividit la vista en dues jornades més: demà i el 13 de novembre. La fiscalia detalla que Romero ja va ser condemnat per prevaricació a sis anys d’inhabilitació a càrrec públic, pena que va quedar extinta l’any 2010.

L’entrada a presó d’ un excàrrec del PSC, suspesa

L’Audiència de Barcelona ha suspès l’execució de la pena de tres anys de presó per a un excàrrec del PSC condemnat en una de les peces del cas Mercuri, de corrupció a l’Ajuntament de Sabadell, i que també esquitxa l’exalcalde Manuel Bustos. Francisco Fernández, gerent de consorcis del Consell Comarcal del Vallès Occidental, va acceptar la pena per haver desviat 32.000 euros dels ens per a despeses particulars, que ha tornat. L’acord feia partícip a títol lucratiu Bustos de 326 euros, condemnat en dues de les 30 peces del cas Mercuri. La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció va anunciar que presentarà recus al TSJC contra la suspensió perquè “afavoreix la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona