Política

Roses regularà com s'ha d'anar vestit als espais municipals i deixa la porta oberta a prohibir el burca

El PP aconsegueix el suport de CiU, PSC i GIR per reclamar al govern que ho legisli

La moció, que finalment van consensuar el PP, CiU, el PSC i el Grup Independent per Roses, es va aprovar al ple per catorze vots favorables i un en contra, el d'ICV. El text, d'una banda, dóna suport a la moció aprovada pel Senat i, per tant, insta el govern perquè faci les reformes legals necessàries «per prohibir l'ús en espais o esdeveniments públics que no tinguin una finalitat estrictament religiosa, de vestimentes o accessoris en el vestuari que provoquin que el rostre quedi completament cobert i que dificultin la identificació i la comunicació visual».

A última hora, a més, s'hi va afegir un altre punt en què l'Ajuntament es compromet a modificar el reglament d'usos dels edificis municipals en què es regularà «la vestimenta mínima», diu el text. Aquesta part, obre la porta a la prohibició del burca i el vel integral, tot i que també regularà, per exemple, que no es pugui entrar en un edifici municipal amb un casc de moto o sense samarreta.

A part, el grup de CiU va demanar ahir, tot i que no va prosperar, que s'anul·lés el ple com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.

Mocions a Cunit i Balaguer

El PUNT

En la sessió plenària que es va celebrar ahir al matí a l'Ajuntament de Cunit es va aprovar la prohibició de l'ús del burca i del nicab als edificis municipals amb la finalitat d'«exigir la identificació total de les persones que accedeixen als equipaments públics». Aquesta limitació va tenir els vots favorables del PSC i del PP, que a darrera hora van decidir fusionar en una única proposta les dues mocions que havien presentat. L'altra sorpresa va ser la presa de posició de la regidora per a la Igualtat, Sílvia Martínez (PSC), que havia anunciat que s'abstindria, i al final va donar suport al text. En canvi, van optar per abstenir-se ICV, ERC i CiU. Per la seva banda, el ple de l'Ajuntament de Balaguer va rebutjar ahir per cinc vots a favor, sis en contra i sis abstencions prohibir els vels islàmics radicals als equipaments públics. La moció havia estat presentada per l'únic regidor del PP, Joan Maria Molins, i hi van donar suport, a més de Molins, els quatre regidors de CiU. Per contra, la van rebutjar els quatre regidors del PSC i els dos d'ICV. Els dos regidors no adscrits i els quatre regidors socialistes restants es van abstenir atès que tenien llibertat de vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

Barcelona
eleccions europees

Empat tècnic entre els socialistes i el centredreta a Portugal

barcelona
Bèlgica

Els independentistes flamencs vencen en els comicis belgues

barcelona
eleccions europees

Le Pen s'imposa amb contundència a la Catalunya del Nord

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

L’aclaparadora victòria de Le Pen força Macron a avançar les legislatives

Barcelona
eleccions europees

El Partit Popular Europeu guanya uns comicis amb un fort ascens de la ultradreta

barcelona
estat espanyol

El GGPJ es reuneix aquest dilluns per sortir en defensa dels jutges

barcelona
Eleccions Europees

El Rassemblement National arrasa a l’Estat francès, segons els sondejos

Barcelona
eleccions europees

EL PSC guanyaria les europees a Catalunya, segons el sondeig de 3Cat

barcelona