Política

Sílvia Paneque, cap de llista per Girona del PSC el 14-F

L’acompanyaran en els primers llocs Òscar Aparicio, Mònica Ríos, Salvador Calabuig i Marina Alegre

Deixarà la Diputació, on la substituirà Víctor Puga

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona i presidenta del grup socialista a la Diputació, Sílvia Paneque, serà la cap de llista del PSC per Girona en les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Paneque substituirà Rafel Bruguera, que va ser el candidat el 2017. La comissió de llistes del PSC va validar ahir les candidatures de les quatre demarcacions –la proposta gironina va sorgir del consell de federació de dilluns–, que avui seran aprovades al consell nacional del partit.

Paneque es va mostrar ahir “honorada” i “il·lusionada” i va explicar que havia decidit fer el pas per “treballar des de Girona per un àmbit més nacional” en ser un “moment important”: “Estem davant d’una cruïlla i crec que cal un canvi a la Generalitat i que això també afavorirà Girona.” Paneque va explicar que si és escollida diputada al Parlament deixarà la Diputació de Girona, on serà substituïda per l’exalcalde de l’Escala Víctor Puga.

Una llista de regidors

Pel que fa a la resta de la llista gironina, tots els noms en posicions de sortir són regidors. El número dos serà l’exalcalde de la Bisbal i actual regidor i cap de gabinet de la subdelegació del govern espanyol, Òscar Aparicio. També són regidors Mònica Ríos (Platja d’Aro), Salvador Calabuig (Sant Feliu de Guíxols) i Marina Alegre (Olot), que completen els primers cinc llocs. A diferència del 2017, quan la número 2 va ser Montse Surroca, aquest cop el candidat d’Units per Avançar, Jordi Fàbregas, ocupa el lloc 8. En les posicions simbòliques del final de la llista destaca Manel Nadal, a més de Rafel Bruguera i Eulàlia Lluch.

El PSC ha obtingut els dos últims comicis al Parlament (el 2015 i el 2017) un sol diputat per Girona, però havia arribat a tenir-ne cinc el 1988, 1995 i 1999. El 2003 i el 2006 en va obtenir quatre; el 2010, tres i el 2012, dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia