Política

Chacón acusa JxCat de fer la feina “bruta” als qui volen dividir l’independentisme

La candidata del PDeCAT afirma que al moviment independentista “no hi sobra ningú”

L’exconsellera d’Empresa reclama ajudes directes per a les empreses i apel·la a la capacitat d'endeutament de la Generalitat

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer, Àngels Chacón, ha acusat JxCat de fer la feina “bruta” a tots aquells que volen dividir l’independentisme.

La candidata demòcrata ha assegurat li que “sap molt greu” que alguns partits els vulguin “excloure” i ha afirmat que al moviment independentista “no hi sobra ningú”.

L’exconsellera d’Empresa i Coneixement ha celebrat aquest dilluns un acte de campanya a Figueres i ha traslladat el seu suport a l’acte organitzat per Òmnium Cultural amb els líders independentistes presos.

La candidata ha reclamat l’amnistia per “normalitzar” la situació política, així com un referèndum vinculat, el reconeixement internacional i una unitat “estratègica” dels partits independentistes.

En un acte aquesta tarda a la seu de la patronal Foment del Treball, la cap de llista del PDeCAT ha reclamat ajudes directes per a les empreses. Chacón ha afirmat que la Generalitat té una capacitat d’endeutament “que ni ha contemplat”, així com capacitat de distribució pressupostària.

Ha recordat que el 80% del pressupost de la Generalitat està repartit entre les conselleries de Salut, Treball, Afers Socials i Famílies i Educació. “És evident que amb un 0,5% del pressupost al teixit productiu no fem res”, ha manifestat.

Així mateix, ha criticat “l’opacitat” en el procés de tramitació dels fons europeus, tant per part del govern com de l’executiu espanyol, i ha reclamat que les ajudes arribin a les petites i mitjanes empreses.

La candidata també ha demanat una “flexibilització” dels ERTO i una fiscalitat més competitiva. Chacón ha assegurat que “no pot ser” que les empreses hagin d’integrar a tota la plantilla un cop retornin a l’activitat. De la mateixa manera, ha afirmat que “no és just” que, en cas d’acomiadar algun treballador, hagin de pagar la totalitat de les despeses.

A més, ha proposat una reducció dels tipus de l’IRPF i una reducció de l’Impost de Patrimoni i Successions. Chacón ha defensat la dinamització de l’economia productiva com una de les bases del seu programa i ha assegurat que la formació és “creient i practicant” de la col·laboració públicoprivada.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC en el segon lloc

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles