Política

RTVE cessa els responsables d’un rètol sobre la Princesa d’Astúries

PP i Vox carreguen contra la cadena per afirmar que Elionor “marxa d’Espanya, com el seu avi”

El rètol, que només s’ha vist durant dos minuts, acompanyava la notícia que la filla del rei estudiarà el curs que ve a un internat gal·lès que té un cost d’uns 76.450 euros anuals

L’administradora de Radio Televisió Espanyola (RTVE), Rosa María Mateo, ha fulminat els autors d’un polèmic rètol en una notícia sobre princesa Elionor de Borbó.

Es tracta d’un titular que s’ha pogut veure durant uns instants al programa ‘La Hora de La1’ de la cadena pública estatal sobreimprès durant la notícia que la filla del rei estudiarà el curs de ver en un exclusiu internat al País de Gal·les. “Elionor marxa d’Espanya, com el seu avi”, deia el rètol.

En un comunicat urgent, Mateo ha lamentat “profundament” el “greu error” i ha anunciat l’adopció de “mesures immediates” perquè els responsables d’aquesta “equivocació” siguin rellevats dels seus llocs.

La directiva de l’ens públic ha defensat que aquesta “greu irresponsabilitat” no pot “embrutar el compromís inamovible de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i, sobre totes elles, la Corona”.

L’aparició del rètol ha desfermat l’ira del PP i Vox, que abans del comunicat de Mateo han exigit responsabilitats.

El vicesecretari de comunicació popular, Pablo Montesinos, ha qualificat els fets d’“intolerables” i ha anunciat que portaran l’afer al Congrés. “TVE no és la televisió de Sánchez i Iglesias, ha de ser la televisió de tots els espanyols. I avui han tornat a creuar una línia vermella més atacant la princesa d’Astúries”, ha denunciat.

En la mateixa línia, la diputada del PP Macarena Montesinos ha acusat el director d’Informació i Actualitat de TV3, Enric Hernández, de “sotmetre la televisió pública a una degradació sense límits”. Montesinos ha reclamat que Hernández deixi el càrrec “avui mateix”.

La princesa d'Astúries estudiarà en un exclusiu internat a Gal·les

Redacció

La Casa del Rei ha anunciat aquest dimecres a través d’un comunicat que la princesa Elionor de Borbó estudiarà el curs vinent el programa d’estudis de Batxillerat Internacional al UWC Atlantic College de Gal·les, al Regne Unit.

Segons el comunicat, la incorporació a l’institut està prevista entre finals d’agost i setembre. Elionor residirà al centre en règim d’internat, com la resta d’alumnes.

La Zarzuela afirma que la despesa –de 67.000 lliures esterlines anuals, 76.453 euros- anirà a càrrec del pressupost assignat a la Corona. La La Zarzuela detalla que el cost del Batxillerat Internacional que cursarà la princesa d’astúries és de 67.000 lliures esterlines (uns 76.450 euros) i “serà satisfet en la seva integritat personalment” pels reis amb la seva assignació anual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona