Política

El PSC ho aprofita per fer-se fort com l’única alternativa

Illa compara el pacte dels sobiranistes amb la “foto de Colón” del PP, Cs i Vox

Granados diu que han ensarronat de nou ERC, que ha signat fer presidenta Borràs i que s’escaldarà com Cs a Colón

El PSC ha aprofitat la signatura ben poc formal i separadament del pacte entre les forces independentistes contra la investidura de Salvador Illa per reivindicar-se com l’únic vot útil perquè l’unionisme guanyi les eleccions i trenqui la majoria sobiranista al Parlament.

Ahir ho feien els dirigents socialistes en campanya i sembla clar que avui serà la idea força del PSC. En una entrevista a la Cope, Illa –de qui el ministeri de Sanitat confirmava ahir que no ha estat vacunat– va qualificar el compromís de Junts, ERC, la CUP, el PDeCAT i Primàries com “la foto de Colón de l’independentisme”, comparant-lo amb la manifestació conjunta de la dreta i l’extrema dreta espanyolista a Madrid contra el govern de PSOE i Unides Podem fa dos anys. El “pacte anti-Illa”, com ell mateix el qualifica, és, per al candidat socialista, “la perpetuació de l’odi, de la divisió i de la decadència de Catalunya”.

A l’acte sobre fons europeus del matí a Rubí, l’eurodiputat Javi López va ironitzar sobre l’objectiu independentista de convertir Catalunya en la “Dinamarca del sud”. Ho tindran difícil, venia a dir López, si pacten contra la socialdemocràcia. Advertint que els independentistes volen una baixa participació, López va cridar a triar entre dues opcions: “O president Illa o un govern català tutelat per Puigdemont.”

També va cridar al vot útil l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que el PSC no ha dubtat a fer participar en la campanya tot i estar imputada judicialment: “Avui he dit a un votant de Cs que si vol que el seu vot serveixi voti per Illa.” Després de reivindicar amb “orgull” l’alcaldessa Marín, la número 2 d’Illa, Eva Granados, també va carregar contra el pacte independentista. La candidata es va adreçar sobretot a ERC per advertir-los que “els han tornat a ensarronar”. Granados recorda que Junts va ser el primer a signar el compromís i ERC ho ha fet a remolc: “Han signat fer Borràs presidenta. Igual que Cs va sortir escaldat de la foto de Colón, ERC sortirà escaldada d’aquesta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA