Política

Els socis de govern de l'alcalde de Lloret dimiteixen en bloc i deixen Coll sol

Els quatre regidors, dos d'UM i dos d'independents, retreuen al batlle de la població del Pla de Mallorca la seva «nul·la capacitat de gestió»

La petita població del Pla de Mallorca Lloret de Vistalegre són pocs (1.400) i mal avinguts. Tot sembla indicar que la redacció de les normes subsidiàries no només ha enfrontat veïns, sinó que ara ha desestabilitzat el govern. De fet, l'ha trencat, i l'alcalde, Jaume Coll, s'ha quedat totalment sol i, segons ell, tot d'un plegat.

Els seus companys de govern van presentar ahir la renúncia en un document al registre municipal, i van deixar sorprès l'alcalde, que assegura que no en tenia cap sospita. Segons l'escrit de dimissió, la dimissió està motivada per la «incapacitat de l'alcalde de desenvolupar el seu càrrec, a part del poc esperit democràtic i el poc tarannà dialogant que ha demostrat durant el seu mandat. A més, els regidors afegeixen en el document «la nul·la capacitat de coordinació, gestió, sentit de la responsabilitat i direcció de l'equip de govern i de l'Ajuntament».

Tot i que la dimissió de «totes les funcions i de forma irreversible» està presentada i signada pels quatre regidors, aquesta es produeix un dia després que Jaume Coll va destituir el regidor Arnau Mateu (UM), cosa que aquest nega.


JAUME COLL
aLCALDE
«Ha estat una sorpresa. No m'ho esperava. Tot i la dimissió, puc tornar a refer el pacte, però tampoc descarto pactar amb el PP, tot i que encara no hi he mantingut converses.»

Les normes subsidiàries, el teló de fons

El PUNT

Tot i que en el document de dimissió, els regidors justifiquen la seva decisió per la incapacitat de Coll, sembla que el rerefons de tot plegat és la redacció de les normes subsidiàries, que de fet ja té dividits els veïns de la població, que han iniciat una recollida de firmes per aturar el projecte –de moment n'han aconseguit 500.

L'última fitxa moguda en el joc de les normes subsidiàries va ser la reunió que hi va haver aquest dilluns entre els representants del consistori, veïns de Lloret i la consellera d'Ordenació del Territori, Maria Lluïsa Dubón.

L'Ajuntament de Lloret està format per nou membres, tres dels quals són representants de Lloritans Independents; dos més, d'Unió Mallorquina (UM), i un regidor del PP, l'únic que hi havia fins ara a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia