Política

Continuen les protestes per reivindicar drets essencials

A Barcelona, prop d’un miler de persones es manifesten pel centre sense incidents i amb els Mossos barrant-los el pas al passeig de Gràcia

A Girona insisteixen a dissoldre les unitats d’antiavalots

Menys ciutadans als carrers i cap aldarull destacat. És el que es va viure ahir a Barcelona, Girona, Tarragona i Sabadell, on veïns de totes les edats es van mobilitzar en el segon dissabte de reivindicació de drets essencials, com ara aturar els desnonaments, exigir la reforma laboral, contra la monarquia, i la llibertat dels presos polítics i del raper Pablo Hasél, la detenció i empresonament del qual, el 16 de febrer passat, va ser l’espurna de les manifestacions en defensa de la llibertat d’expressió i també dels disturbis.

L’empresonament de vuit joves per les destrosses de dissabte passat al centre de Barcelona ha tingut un efecte dissuasiu, i ahir, a més, manifestants més grans feien contenció als més joves, que van tirar alguna ampolla, però no van fer cap trencadissa.

La protesta a Barcelona va començar a les sis de la tarda a la plaça Tetuan. Àlex, un raper apassionat de 25 anys, va començar a fer rimes i va oferir el micròfon a tothom que volgués. Van sortir veïns a denunciar la violència dels desnonaments, de no tenir feina i es va fer un aplaudiment sonor per a les dones de Madrid, a qui se’ls ha prohibit manifestar-se el 8-M. Semblava una de les assemblees del 15-M del 2011, fins que un grup de joves amb una pancarta amb el lema #Fins que caiguin. Llibertat Pablo Hasél. Llibertat anarquistes van fer moure el miler de concentrats en direcció al carrer Roger de Flor. A l’altra banda, nombroses furgonetes dels Mossos els barraven el pas cap al passeig de Gràcia i les botigues. A Roger de Flor hi va haver l’única tensió de la nit, quan la policia va barrar el pas als manifestants, que cridaven “Catalunya antifeixista” i en suport de Hasél. Cap a les nou del vespre la protesta , tranquil·la, enfilava cap amunt, fins a acabar a plaça Lesseps.

A Girona, una cinquantena de persones van secundar la crida, aplegades a la plaça del Lleó a les set de la tarda, en un clima totalment pacífic malgrat la voluntat de mantenir la reivindicació pels drets i l’alliberament de les “set persones segrestades per l’Estat” a les comarques gironines. La concentració es va cloure després de la lectura d’un manifest en què van insistir a reclamar la dissolució de les Brimo i ARRO dels Mossos i la dimissió del conseller d’Interior, a banda de recordar que pensen mantenir les mobilitzacions. A Sabadell, es van concentrar unes 300 persones, també sense incidents.

LA XIFRA

4
ciutats
van tenir concentracions contra l’empresonament de Hasél: Barcelona, Girona, Tarragona i Sabadell

El primer mes de Hasél a la presó

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél va anunciar ahir que el 16 de març es complirà un mes que està empresonat per complir una condemna de nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme per unes piulades i cançons, i proposa que el dissabte 20 de març tothom que ho vulgui torni a sortir als carrers en diferents llocs. I sol·licita a les entitats que vulguin convocar la protesta que els ho comuniquin a [email protected].

En el compte de Telegram, la plataforma va penjant les fotos de persones i grups que se solidaritzen amb el raper i veí de Lleida. Una de les darreres és la de dos nois a Sant Petersburg , on s’assegura que tots dos van ser detinguts després de desplegar la pancarta en suport a Hasél.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts